Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με το κουαρτέτο: Αποτιμούν τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις


Σε μία πρώτη αποτίμηση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων προχωρούν αυτήν την ώρα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών με τους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και Οικονομίας Γ. Σταθάκη, στη νέα συνάντησή τους.

 

Θα ακολουθήσουν, στις 15.30 οι διαπραγματεύσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στις 17.30 για θέματα Δικαιοσύνης.

Η νέα συμφωνία μπαίνει στην τελική ευθεία για την κατάθεση στη Βουλή, αφού κλείσει σήμερα ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και εφόσον δεν υπάρξει αιφνιδιασμός από τους θεσμούς για ένα νέο δάνειο-γέφυρα.

Ολα τα μηνύματα, εντός και εκτός των τειχών, αποτελούν για το Μέγαρο Μαξίμου μια θετική βάση για την καταγραφή της επιδιωκόμενης εξέλιξης, αν και η σημερινή συνάντηση των κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών θα «κλειδώσει» τον «χάρτη» και θα ανοίξει τον δρόμο για τη συμφωνία ή θα αφήσει «ουρές» προς συζήτηση.

Πάντως εγκυρότατες κυβερνητικές πηγές έλεγαν χθες το βράδυ ότι οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους έχουν οδηγήσει πολύ κοντά στον στόχο και ότι οι όποιες διαφωνίες όταν υπάρχει πολιτική βούληση για την τήρηση των δεσμεύσεων και από τις δύο πλευρές μπορεί να ξεπεραστούν και να μην εμποδίσουν την τελική συμφωνία.

«Δεν έχει γίνει καμία αναφορά σε δάνειο-γέφυρα», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, ο οποίος, αποχωρώντας από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών παραδέχθηκε ότι υπήρξε «απόκλιση απόψεων» για ορισμένα ζητήματα του ΤΑΙΠΕΔ, στα οποία θα επανέλθουν σήμερα.

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε, υπογραμμίζοντας τη σημασία των διαβουλεύσεων που θα συνεχιστούν σήμερα με σκοπό όλων των πλευρών να καταγράψουν τις συμφωνίες και τα ανοιχτά μέτωπα, αν προκύψουν.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ