Στο Hilton Σταθάκης & Τσακαλώτος - Σε εξέλιξη η συνάντηση τους με το κουαρτέτο των δανειστών (Φωτό)

Εντολή να εντείνουν τις προσπάθειες για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να περάσει το πακέτο μέτρων από τη Βουλή έως τις 18 Αυγούστου, έδωσε ο πρωθυπουργός απορρίπτοντας τη λύση μίας συμφωνίας «γέφυρα». 

Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αποκρατικοποιήσεις στο επίκεντρο της δεύτερης συνάντησης, που λαμβάνει αυτη τη ώρα χώρα στο ξενοδοχείο Χιλτον, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών. Μια πρώτη σύνοψη των έως σήμερα διαπραγματεύσεων θα υπάρξει αύριο, κατά τη νέα συνάντηση των δύο υπουργών με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών.
 

«Από αύριο αρχίζει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας. Αν ακολουθηθούν τα συμφωνηθέντα, στις 18 του μήνα θα έχουμε συμφωνία», δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Μίλησε για μία σκληρή διαπραγμάτευση σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που υπονομεύουν τη συμφωνία. Παράλληλα έκανε λόγο και για λόμπι ξένων συμφερόντων που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή.

*Ρεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ