Απίθανες συμβουλές για να μη φαίνονται οι φλέβες, για λιγότερη ξηρότητα & για λείο δέρμα στα πόδια σας!

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να έχεις όμορφα πόδια;

Βελτίωσε την κυκλοφορία στα πόδια σου και μείωσε τον κίνδυνο να εμφανίσεις αντιαισθητικές φλέβες σηκώνοντας τα πόδια σου ψηλά όταν ξεκουράζεσαι.
Ξύρισε τα πόδια σου μετά το ντους. Ο ατμός μαλακώνει τις τρίχες και το αποτέλεσμα είναι πιο απαλό.
Όταν απλώνεις αυτομαυριστικό ή καλυπτικό προϊόν, μην ξεχνάς το πίσω μέρος των γονάτων σου, το οποίο συχνά παραλείπουμε.


Κάνεις αποτρίχωση με κερί στα πόδια σου; Τράβηξε καλά την επιδερμίδα πριν απλώσεις το κερί για να είναι πιο εύκολο να απομακρύνεις τη λωρίδα με μία μόνο κίνηση. Απομάκρυνε τα υπολείμματα του κεριού με ένα βαμβακάκι βρεγμένο με baby oil.
Για να εξουδετερώσεις την ξηρότητα, τρίψε τα πέλματά σου με μία κρέμα με βάση τη λανολίνη. Μάλαξε με δύναμη το κουντεπιέ, μετά τρίψε τα πέλματα, τις φτέρνες, την επάνω επιφάνεια και γύρω από τα νύχια.
Προτού χρησιμοποιήσεις ελαφρόπετρα ή ράσπα για να απομακρύνεις κάποιον κάλο, να έχεις μουλιάσει για τουλάχιστον 5 λεπτά τα πόδια σου σε ζεστό νερό. Μετά το τρίψιμο άπλωσε λίγη κρέμα ποδιών.

Ανακούφισε τα πρησμένα πόδια μουλιάζοντάς τα εναλλάξ σε ζεστό νερό (για 3 λεπτά), μετά σε κρύο (1 λεπτό), για συνολικά 15 λεπτά.
Χρησιμοποίησε φρέσκιες φλούδες ανανά ή ακτινίδιου, που περιέχουν βρομελίνη (μία ουσία που μαλακώνει το κρέας) για να απολεπίσεις τις φτέρνες σου. Τρίψε τη μεριά με τη σάρκα στις φτέρνες σου για 5 λεπτά, μετά ξέπλυνε, στέγνωσε καλά και ενυδάτωσε.
Γρήγορη ανακούφιση για κουρασμένα πόδια: Βάλε και τα δύο σου χέρια κάτω από την καμάρα και, πιέζοντας δυνατά, σύρε τα χέρια προς τα πάνω, ψηλά πάνω από τον αστράγαλο, σφίγγοντας δυνατά.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ