Τι ισχύει από σήμερα για τις αναλήψεις μετρητών στις τράπεζες & στα ΑΤΜ‏

Νέα αλλαγή για τους καταθέτες έρχεται από την απόφαση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, με την οποία δίνεται πλέον η δυνατότητα ανάληψης μέχρι του ποσού των 420 ευρώ ανά επταήμερο, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

 

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι είναι δυνατή, η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζικών καταστημάτων (τις εργάσιμες ώρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά τράπεζα.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος καταθέτης προβεί σε ανάληψη μετρητών 420 ευρώ αύριο Τρίτη, θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη Τρίτη για να πάρει πάλι 420 ευρώ.

Επιπλέον, χαλάρωση θα υπάρξει και όσον αφορά τα capital controls για τις επιχειρήσεις. Το ημερήσιο όριο ανά πελάτη αναμένεται να αυξηθεί από τις 100.000 στις 150.000 ευρώ, ενώ το σωρευτικό όριο ανά πιστωτικό ίδρυμα, αναμένεται να αυξηθεί από 3,4 εκατ. την ημέρα σε 5 εκατ. την ημέρα για τις συστημικές τράπεζες και ανάλογα για τις λοιπές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ημερήσιο όριο που θα εγκρίνουν οι υποεπιτροπές αναμένεται να αυξηθεί από τα 15 εκατ. ευρώ την ημέρα σε 22 εκατ. ευρώ την ημέρα, ενώ θα δοθεί ευελιξία στις υποεπιτροπές να δημιουργήσουν άλλες επιμέρους υποεπιτροπές ανάλογα με τη γεωγραφική τους ανάπτυξη ούτως ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τα αιτήματα πελατείας τους.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ