Σύσκεψη για την Ελλάδα συγκαλεί ο Λευκός Οίκος στις 6 Αυγούστου - Παρόντες & 40 παράγοντες της ομογένειας

Η πρώτη από μια σειρά συσκέψεων για το ελληνικό ζήτημα θα ξεκινήσει στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη 6 Αυγούστου με συμμετοχή περίπου 40 παραγόντων της ομογένειας.

 

Η Ουάσιγκτον με αυτό τον τρόπο εκδηλώνει το έντονο ενδιαφέρον της για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας μετά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου με τους εταίρους.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, κατά τη σύσκεψη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόνα και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και η αρμόδια για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Κάρολιν Ατκινσον, θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα με τους παράγοντες της ομογένειας.

Στις πρόσφατες επαφές τους με παράγοντες της ομογένειας, στις 15 Ιουλίου, οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ζητούσαν προτάσεις για τρόπους βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ οι ομογενείς είχαν επισημάνει ότι θα πρέπει οι ΗΠΑ, με την άσχημη μεταχείριση της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους, να ηγηθούν των προσπαθειών να βοηθήσουν την επί μακρόν σύμμαχό τους.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ