Επιστρέφουν στη ΝΔ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης & ο Χρήστος Ζώης; Πως και με ποιες προϋποθέσεις

Γυρνάνε πίσω στην ΝΔ δύο πρώην μέλη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Χρήστος Ζώης;

«Εξεδιώχθην από το σπίτι μου» είναι η φράση με την οποία συνηθίζει να σχολιάζει ο Χρήστος Ζώης, την αποχώρηση του από την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Στο πλαίσιο αυτό και με την ΝΔ να έχει πλέον νέα ηγεσία, όπου ο βασικός της στόχος είναι η επιστροφή των στελεχών που ήταν εκτός της παράταξης τα προηγούμενα χρόνια και ι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση της βάσης, φαίνεται πως η ένταξη του Χρήστου Ζώη εκ νέου στην Νέα Δημοκρατία είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή εξάλλου, μαζί με τον Γιάννη Κουράκο, είχαν κάνει δήλωση πριν τις εκλογές του Ιανουάριου, όπου ταυτίζονταν πλήρως με τα όσα είχε πει τότε ο πρώην πρωθυπουργός, ανοίγοντας ουσιαστικά ξανά την πόρτα της επιστροφής. Όλα αυτά βέβαια είναι συζητήσεις και σκέψεις, που έχουν σημείο εκκίνησης και υλοποίησης , έναν χρονικό ορίζοντα από τέλη Αυγούστου με αρχές και τον Σεπτέμβριο, καθώς ο Βαγγέλης Μειμαράκης, δεν βιάζεται.

Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το την επιθυμία της ηγετικής ομάδας , η επανένταξη στελεχών που ήταν εκτός κόμματος, να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο, ώστε να περάσει στην κοινωνία το επιθυμητό μήνυμα και όχι μία εικόνα άτακτης επανένταξης κομματικών στελεχών. 

Από την άλλη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης λέει ναι στην επιστροφή του στη ΝΔ, αλλά βάζει όρους

«Ναι», υπό προϋποθέσεις, λέει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία, όπως μεταδίδει σήμερα το ΑΠΕ. «Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, λέω ΝΑΙ σε πιθανή επιστροφή στο πολιτικό μου σπίτι και στην πολιτική οικογένεια μου, κάτω όμως από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έχω δηλώσει στο παρελθόν πως η αλλαγή ηγεσίας ήταν το πρώτο βήμα, πλην όμως, είναι απαραίτητη η ανανέωση του δυναμικού, η αλλαγή πολιτικών, νοοτροπίας και συμπεριφορών» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης. «Τώρα που η ΝΔ προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματά της και επιστρέφει στις ρίζες της, πιστεύω πως πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτες.

Για να ξαναγίνει μεγάλη η φιλελεύθερη παράταξη που εκφράζει το χώρο της Κεντροδεξιάς, που εκφράζει το λαϊκό χώρο και έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Δεν διεκδικώ καρέκλες και αξιώματα, απαιτώ σεβασμό σε όλα όσα προσέφερα, στην πολιτική μου πορεία και στις νίκες που έφερα στο κόμμα του πολιτικού μας πατέρα, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.  

Άλλωστε, ο καθένας από εμάς έχει τη δική του παρουσία, την ιστορία και την προσφορά του. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Τώρα που τελείωσε η άνοιξη και ήρθε το καλοκαίρι, μπορούμε να ελπίζουμε πως επιστρέφει η Νέα Δημοκρατία που αγάπησε η ελληνική κοινωνία, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη Ελλάδα...» επισήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ