Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Νίκος Στραβελάκης μετά από 26 χρόνια στο Mega

Με μια ανακοίνωση που υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού κύριο Νίκο Πεφάνη, το Mega γνωστοποιεί ότι η «παραίτηση του κ. Νίκου Στραβελάκη από τη θέση του Διευθυντού Ειδήσεων και Ενημέρωσης έγινε ομόφωνα δεκτή». 

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος Α.Ε. το οποίο συνήλθε σε σώμα την 30η Ιουλίου 2015 με σκοπό να συζητήσει «την αναδιοργάνωση του ενημερωτικού τομέα του τηλεοπτικού σταθμού», αποφασίστηκε ότι ο διάδοχος του Νίκου Στραβελάκη στη διεύθυνση ειδήσεων θα είναι ο Μανώλης Καψής.

Στη σύντομη ανακοίνωση, το Mega περιλαμβάνει την συνήθη τυπική αναφορά, δια της οποίας το ΔΣ ευχαριστεί τον κ. Στραβελάκη «για την πολυετή και πολύτιμη συμβολή του στον Ενημερωτικό Τομέα του σταθμού».

Το ότι η διοίκηση του Mega αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντα του διευθυντή ειδήσεων τον πλέον πιστό και αφοσιωμένο εργάτη τους και μάλιστα ύστερα από μόλις έξι μήνες στη θέση του προϊσταμένου, ήταν προαποφασισμένο από την αρχή του Ιουλίου. Η εκτίναξη του Σκάι και η κατάληψη της κορυφής στην τηλεθέαση των δελτίων ειδήσεων κατά την πλέον κρίσιμη περίοδο του φετεινού καλοκαιριού λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, φαίνεται ότι αιφνιδίασε το Mega -και ουδόλως ικανοποίησε την ιδιοκτησία του.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την απώλεια της πρωτοπορίας στους δείκτες τηλεθέασης, ο Νίκος Στραβελάκης υπέβαλε την παραίτησή του προ εβδομάδων, όμως την Πέμπτη 30 Ιουλίου έγινε επισήμως δεκτή. Και, βεβαίως, από την επομένη η σκυτάλη της διεύθυνσης ειδήσεων περνά στον επόμενο, τον Μανώλη Καψή. 

Λίγο αργότερα, ο Νίκος Στραβελάκης έδωσε στη δημοσιότητα μια αποχαιρετιστήρια αποστολή προς τους επί 26 χρόνια συνεργάτες του, όπου με συγκίνηση αποτυπώνει το δικό του «ευχαριστώ». 

Η επιστολή του Νίκου Στραβελάκη:
Μετά από 26 χρόνια στο MEGA, μετά από χιλιάδες ώρες ζωντανά στον αέρα και μετά από 9 μήνες σε ρόλο διαφορετικό, στη θέση του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ήρθε η ώρα για το τελευταίο...« δελτίο ειδήσεων»!

Ευχαριστώ το MEGA, που μου έδωσε τη δυνατότητα να πώ εγώ την «είδηση» αυτή. Να γράψω και να ..."παρουσιάσω " το υστερόγραφο ενός δρόμου, που τελειώνει εδώ. Η απόφαση ήταν δύσκολη...αλλά θα ερχόταν κάποτε, γιατί όλα τα πράγματα, όσο ωραία κι αν είναι, έχουν ένα τέλος.

Ήταν 26 συναρπαστικά χρόνια. Δελτία, έκτακτα γεγονότα, εκπομπές...
Συγκινήσεις, αγωνίες, ξενύχτια, χαρές, λύπες, μία 24ωρη καθημερινή μάχη για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση.

Και, εκτός απο ειδήσεις, τα αγαπημένα μου αθλητικά! Δεκαπέντε χρόνια στο
τιμόνι της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ του MEGA, με CHAMPIOΝS LEAGUE, Εθνική ομάδα στη χρυση δεκαετία της, αλλά και εκπομπές που
έγραψαν ιστορία: ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ LIVE,ΠΑΜΕ EURO, ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ !

Σ' αυτόν τον επίλογο, ένα μεγάλο ευχαριστώ:
Στους δημοσιογράφους, τεχνικούς και όλους τους εργαζόμενους στο MEGA, που μαζί μοχθήσαμε και πορευτήκαμε αυτά τα 26 χρόνια.

Στους μετόχους και τα διοικητικά στελέχη του MEGA, που πίστεψαν σε μένα από την πρώτη στιγμή ως την τελευταία και στήριξαν έμπρακτα αυτή την πορεία. 

Αλλά και στα εκατομμύρια των τηλεθεατών, που μας ακολούθησαν αυτά τα
26 χρόνια και εμπιστεύθηκαν το MEGA για την ενημέρωση τους.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, το MEGA, που τόσο αγάπησα - και συνδέθηκα συναισθηματικά μαζί του - να συνεχίσει αυτή τη δυναμική πορεία και στα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Δύσκολα για τη χώρα, αλλά και για τον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Επίσης, εύχομαι στους ανθρώπους του MEGA, φίλους και συναδέλφους, που μετά από 26 χρόνια… χωρίζουν οι δρόμοι μας, να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και το ίδιο πάθος τον καθημερινό αγώνα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Και να γνωρίζουν, ότι θα τους θυμάμαι πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Γιατί... 26 χρόνια ήταν αυτά! Πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. Και... δεν θα ξεχαστούν εύκολα!

Σε ανακοίνωσή του το Mega αναφέρει ότι σήμερα συνεδρίασε το ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ που συζήτησε την αναδιοργάνωση του ενημερωτικού τομέα του τηλεοπτικού σταθμού και έγινε ε ομόφωνα δεκτή η παραίτηση του κ. Νίκου Στραβελάκη από τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Καθήκοντα Διευθυντού Ειδήσεων και Ενημέρωσης αναλαμβάνει ο κ. Μανώλης Καψής. «Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Στραβελάκη για την πολυετή και πολύτιμη συμβολή του στον Ενημερωτικό Τομέα του σταθμού», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ