Δραγασάκης: Επιτρέψαμε να υπάρχουν κόμματα, μέσα στο κόμμα

Την επανίδρυση ενός ενιαίου κόμματος πρότεινε, από την πλευρά του, ο Γιάννης Δραγασάκης, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "επιτρέψαμε να κάνουμε ένα κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα".

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Τι ακριβώς έγινε αυτό το πεντάμηνο; Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος. Μια σύγκρουση διαφορετικών αξιών, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών σχεδίων. Στις 20 Φλέβαρη αυτό που με έκανε να αποδεχτώ τη συμφωνία ήταν συνεχιζόμενη εκδοχή καταθέσεων. Να δούμε αυτό που έγινε ως μια σύγκρουση και να το μελετήσουμε.

Είναι συλλογική η ευθύνη. Εγώ δεν κρύβω τον προβληματισμό μου. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας. Επιτρέψαμε να κάνουμε ένα κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα. Όπως σπείραμε, θα θερίσουμε και ελπίζω να πάμε στην επανίδρυση για ένα ενιαίο κόμμα".

Παίρνοντας το λόγο, το μέλος της ΠΓ Αλέκος Καλύβης, ο οποίος αναφέρεται στην Αριστερή Πλατφόρμα, σημείωσε αφ' ενός ότι είναι απαγορευμένη η σκέψη της διάσπασης και αφ' ετέρου ότι πρέπει να γίνει κουβέντα για συμφωνημένη έξοδο από το ευρώ.

"Περίμενα από κάποιον να ομολογήσει ότι η στρατηγική απέτυχε. Προσπαθούμε να οχυρωθούμε πίσω από βιαστικές κινήσεις. Δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση και να γίνει αριστερή παρένθεση, αλλά μπορεί να εγκαταλειφθεί η αριστερή πολιτική και να έχουμε αριστερή παρένθεση. Είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη αυτή η συμφωνία; Απαντάω, "όχι"".

Το μέλος της ΠΓ, Σόφη Παπαδόγιαννη, η οποία προέρχεται επίσης από την Αριστερή Πλατφόρμα, υπογράμμισε πως άμεσα θα πρέπει το ιδρυτικό σώμα να πάρει θέση για τη συμφωνία που έρχεται μέσω διαρκούς συνεδρίου άμεσα.

Ο βουλευτής Κώστας Ήσυχος σημείωσε ότι το σχέδιο Α απέτυχε και ότι υπουργοί που ανέλαβαν τη διεκπεραίωση της διαπραγμάτευσης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

"Χρειαζόμαστε σχέδιο απεμπλοκης της χώρας από το μνημόνιο. Πήγαμε στη διαπραγμάτευση μόνο με σχέδιο Α. Πρέπει να πούμε αν πετυχε ή όχι. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις όσοι διαχειρίστηκαν τη διαπραγμάτευση όχι ο πρωθυπουργός. Είναι δυνατόν να είναι άφωνο το κόμμα μας όταν οποιαδήποτε άποψη για τη χώρα εκτός ευρύ να ποινικοποιείται; Να αφήνουμε να μιλούν για "ριφιφιδες";".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ