Άναψαν τα αίματα στην Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ! - Φίλης: Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλ@@@@@!

Τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά  στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί... το βράδυ μιας και έχουν γραφτεί 90 ομιλητές.  

 

Οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρξε ένταση κατά την ομιλία του Νίκου Φίλη, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. 

"Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλακίες και έχει επιλεγεί όμως ως η αιχμή του δόρατος εναντίον μας. Δεν πιστεύω ότι είχε σχέδιο να μας βγάλει από το ευρω. Αν και έχει πει πολλές μ@λ@κίες. Αν ισχύουν αυτά που λέει θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο. Αλλά δεν ισχύουν", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση κάποιοων στελεχών που του φώναζαν "τι είναι αυτά που λες;", για να πάρουν την απάντηση του κ. Φίλη: "Εμείς να ξεκινήσουμε την κάθαρση για να μην υπάρξει επίθεση εναντίον μας του παλαιοκομματικού κατεστημένου...". 

Ενώ νωρίτερα, τόνισε: "Είναι στιγμές συλλογικής ευθύνης και αγωνίας. Ζούμε σε παγκοσμιοποίηση και οι χώρες επιδιώκουν να ανήκουν σε ευρύτερους συσχετισμούς με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Αυτο είναι η Ευρωζώνη.
Μπορούσαμε να έχουμε μυστικό Plan B; Όχι. Μυστικό Plan B σημαίνει πραξικόπημα. Να ζητήσουμε συναίνεση κοινωνίας, όχι να κάνουμε χαρτάκια μεταξύ μας... Η συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την Αριστερά του 21ου αιώνα. Είναι αναγκαία μια νεα προσπάθεια, επανιδρύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η λαϊκή εντολή είναι να μείνουνε, να αγωνιστούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, σε βάθος 3ετιας... Υποστηρίζω όσα είπε ο Τσίπρας στην εισήγησή του, δείχνει μια δημοκρατική αποφασιστικότητα. Δεν γίνεται να έχουμε πολλά κόμματα σε ενα κόμμα". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ