Στρατούλης στο πλευρό του Βαρουφάκη: Όπως στο Μεσαίωνα, τον σύρουν στην Ιερά Εξέταση

Τον Γιάνη Βαρουφάκη στήριξε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Στρατούλης, κάνοντας λόγο για Ιερά Εξέταση, ενώ προανήγγειλε κριτική για τη διαπραγμάτευση στην Κεντρική Επιτροπή.

«Νομίζω είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός και μάλιστα η ποινικοποίηση αυτών των απόψεων, όχι μόνο η συκοφάντηση και ο χλευασμός, των απόψεων ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια, στην ευρωζώνη και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται σ΄αυτή, αλλά ακόμα πιο προκλητικό είναι αυτές οι συστημικές μνημονιακές δυνάμεις, εγχώριες και διεθνείς, να επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν και την προσπάθεια να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις», είπε ο κ. Στρατούλης, σχολιάζοντας το σάλο που προκλήθηκε με την αποκάλυψη των εναλλακτικών πλάνων του κ. Βαρουφάκη.

Ο κάθε υπουργός  Οικονομικών, η κάθε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την προστασία του λαού και της πατρίδας, συμπλήρωσε ο κ. Στρατούλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5». Είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια σπίλωσης και ποινικοποίησης απόλυτα καταδικαστέα, συνέχισε ο κ. Στρατούλης, σημειώνοντας ότι αυτή δεν αφορά μόνο τον κ. Βαρουφάκη, αλλά και τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θυμίζει κατά τη γνώμη μου τον Μεσαίωνα, την Ιερά Εξέταση που όποιος μπορεί και να διαφωνούσε λίγο με τις ατράνταχτες και σιδερένιες αλήθειες του Καθολικισμού καταδικάζονταν στην πυρά, απαράδεκτα πράγματα που πρέπει όλος ο δημοκρατικός αριστερός κόσμος να τα αποδοκιμάσει και να τα καταδικάσει», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι θα ασκήσουν κριτική για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στη διαπραγμάτευση «κυρίως γιατί δεν ήταν έτοιμη και επεξεργασμένη η κυβέρνηση, δεν είχε ετοιμαστεί και ο ελληνικός λαός για μια εναλλακτική λύση, η οποία στην περίπτωση που φτάναμε εκεί που φτάσαμε στους αμείλικτους εκβιασμούς των πιστωτών της χώρας και το πραξικόπημα που έκαναν σε βάρος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θα μας έδινε τη δυνατότητα αυτή».

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι στηρίζει το κόμμα, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει το ταχύτερο να απεγκλωβιστούν από τις μνημονιακές πολιτικές. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση διάσπασης είπε «Γιατί να υπάρχει περίπτωση διάσπασης; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα».

Τέλος, σχολιάζοντας την «καμπάνια» του Δημήτρη Μάρδα σχετικά με τη δραχμή και το ευρώ και τη μελέτη που θα δώσει σε δημοσιότητα, ο κ. Στρατούλης απάντησε: «Ακόμα και η τελευταία μελέτη της Ernst and Young επιβεβαιώνει μια άποψη που έχουμε πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ, στον χώρο της Αριστεράς και σε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις ότι αν πας σε σύγκρουση με την Ευρωζώνη θα υπάρχουν προσωρινές δυσκολίες ολίγων μηνών αλλά μετά η χώρα μας θα μπορεί να πάρει μπροστά με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης.

Εάν η σύγκρουση με την Ευρωζώνη, ακόμη και η έκδοση εθνικού νομίσματος, συνοδεύεται με ένα πακέτο προοδευτικών μέτρων, που να έχουν να κάνουν με δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, με τον αναπτυξιακό ρόλο του δημοσίου τομέα, με φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και των μεγάλων εισοδημάτων, με σταμάτημα της λιτότητας, με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, που έξαλλου είναι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί να υπάρξουν ενίσχυση των εξαγωγών, μείωση εισαγωγών, αύξηση του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού και η αναγκαία ρευστότητα στην οικονομία για να γίνουν μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση της χώρας. Δεν υπάρχουν μελέτες μόνο από τη μια πλευρά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ