Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ανεκδιήγητες δηλώσεις Βαρουφάκη: «Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης»

Από τα παιδικά του χρόνια, όπως διηγείται ο Γ. Βαρουφάκης, αισθάνεται πολιτικό ον. «Αυτό έχει να κάνει με την οικογένειά μου». 

Κατά τον εμφύλιο, όπως λέει, ο πατέρας του ήταν επί τέσσερα χρόνια έγκλειστος και κάθε τόσο έπεφτε θύμα βασανισμών. «Ο λόγος: αρνούνταν να καταδώσει κομμουνιστές. Ήταν ένας φιλελεύθερος άνθρωπος, μεγαλωμένος στο πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης».

Κατά τη διάρκεια της Χούντας ένας θείος του ήταν στη φυλακή «καταδικασμένος σε θάνατο. Κάτι τέτοιο σε πολιτικοποιεί», όπως λέει. Η μητέρα του αντίθετα ήταν μετά τον παγκόσμιο πόλεμο «μέλος μιας ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης. Μισούσε όλους τους αριστερούς». Μια από τις αποστολές της ως μέλος της οργάνωσης ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα του, «έτσι γνωρίστηκαν».

Με τη Γερμανία ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει στενές σχέσεις, όπως λέει. «Όταν ήμουν τριών χρονών άρχισα να μαθαίνω γερμανικά. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας άκουγα στα κρυφά με τους γονείς μου κάτω από την κουβέρτα τις εκπομπές της Deutsche Welle. Ήταν η σύνδεσή μας με την ελευθερία». Κατά τη διάρκεια της Χούντας περνούσε κάθε καλοκαίρι με την οικογένειά του «τις διακοπές στη νότια Γερμανία και την Αυστρία - ήταν μια μικρή φυγή από τη δικτατορία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ