Η πιο διάσημη συνταγή για μακαρόνια από την Σοφία Λόρεν, την πιο γνήσια Ιταλίδα σταρ

Ως γνήσια Ιταλίδα, η Sophia Loren αγαπάει την κουζίνα και το αγαπημένο της πιάτο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά ένα πιάτο με ζυμαρικά. 

Η σταρ μοιράστηκε την συνταγή για την αγαπημένη της, πικάντικη, κόκκινη σάλτσα η οποία θα συνοδεύσει ιδανικά τα ζυμαρικά μας ενώ, με λίγη τριμμένη παρμεζάνα θα απογειώσει την γεύση του πιάτου μας.


Υλικά

6 κουταλιές της σούπας extra παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
75 γραμμάρια πανσέτα, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
3 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Μισή καυτερή πιπεριά
750 γραμμάρια φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
6- 8 μεγάλα φύλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέστε την πανσέτα και τα κρεμμύδια. Όταν τα κρεμμύδια γίνουν χρυσά, προσθέστε την πιπεριά, τις ντομάτες και μία πρέζα αλάτι. Χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά ώστε να συνδυαστούν οι γεύσεις.


Όσο η σάλτσα βράζει, ετοιμάστε ένα πακέτο buccatini ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας, σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις σουρώσετε τα ζυμαρικά, συνδυάστε τα με την σάλτσα και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Είναι ένα πανεύκολο αλλά και πεντανόστιμο πιάτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ