Τι λέει ο Κώστας Λεφάκης για την σπάνια Μπλέ Πανσέληνο της 31/7 /2015;

Πανσέληνος Ιουλίου  2015 στο ζώδιο του Υδροχόου.

 

Πραγματοποιείται: 31 Ιουλίου στις 1:57μμ  στην 8η μοίρα Υδροχόου – Λέοντα 
Χαρακτηρίζεται:  Αποκαλυπτική
Πλανήτες που συμμετέχουν: ο Άρης, ο Κρόνος, ο Πλούτωνας, ο Ουρανός και η Αφροδίτη
 Τα ζώδια που επηρεάζονται:  Τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι)

Πρόβλεψη για την Πανσέληνο:  Η επιρροή της είναι καθοριστική και μεταρρυθμιστική. Η ένταση και οι εξελίξεις μεταφέρονται  κυρίως στα σταθερά ζώδια (Ταύρο, Λέων, Σκορπιό, Υδροχόο). Παρά τις οποίες δυσκολίες και αντιθέσεις  που θα προκαλέσει το φαινόμενο, μπαίνει μια νέα τάξη πραγμάτων και διαφαίνεται μια προοπτική καλύτερη για το εγγύς μέλλον, κυρίως για όσους ταλαιπωρήθηκαν στις δυο προηγούμενες φάσεις. Σε γενικότερες όμως γραμμές, η συμμετοχή του Άρη σε δυσαρμονία με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, δυσκολεύει πολύ την εξωτερική πολιτική κρατών, καθώς και της Ελλάδας και φέρνει μια σειρά καινούριων γεγονότων που θα απασχολήσουν τα μεγάλα κέντρα εξουσίας. Οι αντιδράσεις δεν θα λείψουν όπως και αρκετές δυσάρεστες συνέπειες εξαιτίας τους.

Μπλέ φεγγάρι πότε εμφανίζεται τι είναι; 

Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα. 
Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρια χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι, φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια. 
Διαφορετικές ερμηνείες τοποθετούν το έξτρα φεγγάρι σε διάφορες περιόδους, ωστόσο αυτή η πρόσθετη πανσέληνος αποκαλείται σε κάθε περίπτωση «μπλε φεγγάρι».

Ο όρος έχει και μεταφορική σημασία, η οποία τονίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου. Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει πως κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια. 
Στο άλλο άκρο υπάρχει και μια πολύ κυριολεκτική σημασία καθώς ένα φεγγάρι μπορεί πράγματι να έχει χρώμα μπλε, εξαιτίας ατμοσφαιρικών διαταραχών. 
Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι (όχι απαραίτητα πανσέληνος) φαίνεται στα μάτια του παρατηρητή γαλαζωπό, εξαιτίας της ύπαρξης καπνού ή μορίων σκόνης στην ατμόσφαιρα. 
Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε μετά τις δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία και τον Καναδά το 1950 και, αξιοσημείωτα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα το 1883, που είχε ως επακόλουθο να εμφανίζεται το φεγγάρι μπλε για μια περίοδο δύο ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ