Σάλος στην Γαλλία με την απαγόρευση μπάνιου κοντά στη βίλα του Σαουδάραβα βασιλιά

Πάνω από 100.000 υπογραφές είχαν συγκεντρωθεί μέχρι την Κυριακή, με στόχο να παραμείνει η παραλία διαθέσιμη σε χρήση για κάθε Γάλλο και τουρίστα, αλλά και να αρθεί η απαγόρευση προσέγγισης από τη θάλασσα σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Το Σάββατο, οι αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στην παραλία για να προλάβουν τυχόν «καταληψίες» διαδηλωτές, την ώρα που ο Σαλμάν με την ακολουθία του ετοιμάζονταν να φτάσουν στη Γαλλία.

Η «μικρή παρέα» του σαουδάραβα βασιλιά είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 1.000 περίπου άτομα, που χρησιμοποιούν τα βασιλικά Boeing για την μετακίνησή τους. Ο στενός κύκλος θα μείνει στη βίλα, ενώ οι υπόλοιποι σε ξενοδοχεία στις Κάννες.

Η παρουσία υπερηλίκων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, εξάλλου, οδήγησε τους διαχειριστές της βίλας στην κατασκευή ασανσέρ προς την δημόσια παραλία, γεγονός που επίσης εξόργισε τους Γάλλους πολίτες.

Η άδεια πάντως προβλέπει ότι η κατασκευή είναι προσωρινή και θα αφαιρεθεί πλήρως μετά την ολοκλήρωση της παραμονής του Σαλμάν στην βίλα, που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Φυσικά, υπάρχουν και Γάλλοι που... τρίβουν τα χέρια τους, όπως οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής, που περιμένουν τους Σαουδάραβες με το γνωστό «καλώς μας ήρθε το (πετρο)δολάριο...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ