Απολαυστική σοκολάτα Βιενουά με τζίντζερ από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά
360 γρ. γάλα
2 κ.σ. κακάο
240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
50 γρ τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
500 γρ παγωτό σοκολάτα (1 λίτρο)
Για το σερβίρισμα

500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το κακάο και το τζίντζερ μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει το μείγμα μας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Στη συνέχεια περνάμε από μια σίτα για να αφαιρέσουμε το τζίντζερ.
Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ μαζί με το παγωτό και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα, περίπου για 2 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την σαντιγί μας. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε ποτήρι γεμάτο πάγο μαζί με τη σαντιγί και γαρνίρουμε με τρούφα ή σοκολάτα τριμμένη

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ