Κομισιόν: Περιμένουμε νέα μέτρα για να εκταμιευθεί η δόση προς την Ελλάδα

Ξεκίνησαν στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Κλιμάκια των θεσμών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει, που σημαίνει ότι οι θεσμοί συζητούν με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως οι επικεφαλής διαπραγματευτές θα βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. 
Η κ. Αντρέεβα τόνισε επίσης πως θα χρειαστούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Ελλάδας προκειμένου γίνει δυνατή η πρώτη εκταμίευση.

Όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, οι μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το νέο πρόγραμμα στήριξης ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και με συνολικά ικανοποιητικό τρόπο, βάσει της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.
ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει θέμα για τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων
Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων ξεκινούν αύριο Τρίτη, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένονται στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.


Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, θα λειτουργούν παράλληλα αρκετές ομάδες εργασίας που θα αφορούν τα δημοσιονομικά, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά και τις αγορές προϊόντων.
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί προαπαιτούμενων [prior actions], οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής [12/07/2015], ούτε στις δύο επιστολές προς τον ESM του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου υπάρχει η παραμικρή νύξη για τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ