Δείτε τον πρόεδρο της Τσεχίας να...τρεκλίζει από το ποτό, στο βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου

Ο Milos Zeman έδωσε το "παρών" σε τελετή που διεξήχθη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου στην Πράγα. Γνωστός για την προτίμηση του στο αλκοόλ, έκανε την εμφάνιση του εμφανώς μεθυσμένος, πράγμα που βέβαια διέψευσε στη συνέχεια.

Ο Milos Zeman έδωσε το "παρών" σε τελετή που διεξήχθη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου στην Πράγα. Γνωστός για την προτίμηση του στο αλκοόλ, έκανε την εμφάνιση του εμφανώς μεθυσμένος, πράγμα που βέβαια διέψευσε στη συνέχεια.
Παρόλα αυτά, το βίντεο και οι φωτογραφίες που κατέγραψαν την εμφάνιση του, αποτελούν τεκμήριο του γεγονότος, όπως γράφει το news.247.gr.
Το βίντεο δείχνει τον Τσέχο πρόεδρο να παραπατάει, να στηρίζεται στον τοίχο, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια του Καρδινάλιου για να σταθεί στα πόδια του.



Μετά τον σάλο που ξέσπασε στη χώρα, το γραφείο τύπου έσπευσε να τον καλύψει, αποδίδοντας το συμβάν σε αδιαθεσία λόγω ίωσης.
Τα σχόλια που συνόδευσαν το βίντεο στο διαδίκτυο ήταν δεκάδες. Πολλοί τον χαρακτήρισαν ως "ντροπή της χώρας", ενώ πολλοί δημοσίευσαν φωτογραφίες στο Facebook να πίνουν, λέγοντας ότι "έπαθαν ίωση σαν τον πρόεδρο". Και μιλάμε για τους Τσέχους που είναι οι πρώτοι παγκοσμίως σε κατανάλωση μπύρας ανά κεφαλή.
Να σημειωθεί ωστόσο, ότι ο 68χρονος σήμερα Milos Zeman δεν έχει κρύψει ποτέ την προτίμηση του στο αλκοόλ. Στο παρελθόν έχει πει ότι θαυμάζει τον Winston Churchill, αναφέροντας ότι και εκείνος αγαπούσε το ουίσκι, ενώ στο αντίποδα, όπως δήλωσε, ο Χίτλερ έπινε μόνο τσάι και ήταν χορτοφάγος. "Και είδατε πως κατέληξε τελικά", είπε απαντώντας με αποστομωτικό τρόπο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Πίσω στο 1996 και κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας, είχε πει ενδεικτικά ότι "το πούλμαν της περιοδείας μας "έκαιγε" βενζίνη και Becherovka" (το πιο δημοφιλές ποτέ στην Τσεχία). Δύο χρόνια μετά, έγινε πρωθυπουργός της χώρας.
Το περιστατικό έρχεται πάντως να ενδυναμώσει τις φήμες περί αλκοολισμού που αναπαράγουν κάποια τσέχικα μέσα. Πρόσφατα, δημοσίευμα ανέφερε ότι ο πρόεδρος πίνει κατά μέσο όρο έξι ποτήρια κρασί την ημέρα και τρία σφηνάκια.
Παρόμοιο συμβάν είχε λάβει χώρα και πάλι φέτος, όταν ο Milos Zeman εμφανίστηκε να μπαίνει στο αυτοκίνητο του τρεκλίζοντας με τη βοήθεια της συνοδείας του.
Την προηγούμενη βδομάδα, την ώρα που ο Zeman μιλούσε στο Κοινοβούλιο οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών της χώρας κοιμήθηκαν πάνω στα έδρανα.
"Αν θέλετε κάποιον αξιωματούχο να υπογράφει χαρτιά χωρίς να τα διαβάζει, θα τρώει καλά και θα τον παίρνει ο ύπνος, τότε πρέπει να εκλέξετε κάποιον άλλον", σχολίασε δηκτικά ο Τσέχος Πρόεδρος.
Όπως δήλωσε αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Μίροσλαβ Καλούζικ "δεν ήταν ευχάριστο να τους ακούω ξανά και ξανά γι' αυτό αποφάσισα να κάνω κάτι πιο χρήσιμο", ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Κάρελ Σβάρζενμπεργκ δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι "επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, γι' αυτό αποφάσισα να χαλαρώσω λίγο".


Has the Czech president had a liquid lunch από CDemo83

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ