Βίντεο – Φωτό: Μακελειό στο σινεμά – Άνοιξε πυρ σκότωσε 2 & τραυμάτισε 7 πριν αυτοκτονήσει

 Ένας 58χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα, χθες το απόγευμα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας επτά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19:00 τοπική ώρα σε μία κατάμεστη αίθουσα στη διάρκεια της προβολής της ταινίας «Train Wreck», σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο Τζέιμς Χολμς είχε σκοτώσει 12 άτομα μέσα σε κινηματογράφο της πόλης Ορόρα στο Κολοράντο.

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Λαφαγιέτ Τζιμ Κραφτ δήλωσε ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν δίνουν το όνομά του στη δημοσιότητα ακόμη καθώς η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης του κινηματογράφου και έστειλαν αστυνομικές ενισχύσεις σε άλλους κινηματογράφους της Λαφαγιέτ και στο σπίτι του δράστη και αυτόχειρα.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν σε κίνητρο του δράστη, το πτώμα του οποίου παρέμεινε στον χώρο της επίθεσης για πολλές ώρες. Επίσης δεν ανακοίνωσαν την ταυτότητα των θυμάτων του.

Η αυτόπτης μάρτυρας Κέιτι Ντομίνγκ δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Advertiser ότι ο ένοπλος ήταν ένας λευκός άνδρας, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος μέσα στην αίθουσα και άρχισε να πυροβολεί.

«Δεν έλεγε τίποτα. Ούτε άκουσα κανέναν να φωνάζει».

Ο Κέιφερ Σάντερς είπε στο CNN ότι μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι όταν άνοιξε πυρ ο ένοπλος.

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σημειωθεί αρκετές ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο BBC που προβλήθηκε χθες, πριν από την επίθεση, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η μεγαλύτερη απογοήτευσή του είναι η αποτυχία θέσπισης «λογικών νόμων για την οπλοχρησία» στη χώρα του.

Πηγή: time.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ