Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα-Πάτι Σμιθ, η Νταϊάνα Κραλ, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο φετινό ρεπερτόριο των εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Λούκο.

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Λούκο.



Η Πάτι Σμιθ, η Νταϊάνα Κραλ, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Ολιβιέ Πι, ο Θόδωρος Κουρεντζής και ο Τόμας Οστερμάγερ είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ, όπως γράφει το in.gr.



Νταϊάνα Κραλ,

Ο κ. Λούκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και για τελευταίας στιγμής προσθήκες στο πρόγραμμα, λέγοντας ότι γίνονται προσπάθειες να παρουσιαστεί στην Αθήνα τον Ιούλιο το νέο έργο του Μπομπ Γουίλσον με πρωταγωνιστές τους Γουίλιεμ Νταφόε και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, το οποίο βρίσκεται σε φάση πρόβας αυτή τη στιγμή.



Δημήτρης Παπαϊωάννου

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα δούμε, επίσης, πολλές νεανικές ομάδες.

Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί την Ιλιάδα, ο Γιάννης Κακλέας επιχειρεί μια 24ωρη παράσταση-κατάδυση στο σύμπαν του Μπέκετ, η Λένα Κιτοπούλου σκηνοθετεί τη νουβέλα του Κλάιστ η Μονομαχία, ενώ ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί τη Γυναίκα της Ζάκυθος.



Πάτι Σμιθ

Παράλληλα, η Ρούλα Πατεράκη υπογράφει τη σκηνοθεσία του έργου του Γιώργου Βέλτσου Η φωνή, ο Τόμας Οστερμάιερ επιστρέφει με τον Εχθρό του Λαού του Ίψεν, ενώ ο Παπαϊωάννου θα επιστρέψει με την Πρώτη Ύλη.

Στις 17 Αυγούστου η θρυλική Γκόλφω του Περεσιάδη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου θα ζωντανέψει στα αρχαία ερείπια της Επιδαύρου.

Χορός, μουσική (κλασσική, αλλά και ροκ-τζαζ) και εικαστικά έχουν επίσης την τιμητική τους στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

«Κόντρα» για τον χρόνο ανακοίνωσης του προγράμματος

Το πρόγραμμα άργησε να ανακοινωθεί, καθώς δεν είχε επιβεβαιωθεί η παραμονή του Γιώργου Λούκου στο τιμόνι του Φεστιβάλ.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σχολίασε ο ίδιος με χιούμορ στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου. «Ίσως του χρόνου να πρωτοτυπήσουμε ακόμη περισσότερο: να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ» είπε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα.

Ο ίδιος ο Κ.Τζαβάρας είπε ότι το πρόγραμμα ανακοινώθηκε εγκαίρως.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είπε: «Αν μέσα σε τόσο λίγες ημέρες ο Γιώργος Λούκος κατάφερε να φτιάξει τέτοιο πρόγραμμα, προτείνω του χρόνου να του δώσουμε μερικές ώρες και να δούμε τι θα καταφέρει...»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ