Λαχταριστές φωλιές μελιτζάνας με ζυμαρικά από τον Master Chef Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά
2 μελιτζάνες μέτριες φλάσκες
αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα
250 γρ. σπαγγέτι Νο 10 (λεπτά)
3+2 κ.σ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα και έξτρα αν χρειαστεί
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50 ml κόκκινο κρασί
1 κονκασέ ντομάτας
1 κύβο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό (χωρισμένο)
100 γρ. παρμεζάνα
125 γρ. γκούντα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής  

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

Αρχικά, ξεπλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες (από την μακριά πλευρά) τους πάχους 1 cm και τις τοποθετούμε σε μπολ που είναι γεμάτο με νερό.
Στη συνέχεια τις πανάρουμε με το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο  (3 κ.σ) έως ότου πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τις τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Ύστερα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και τα τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε και τον κιμά, σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το κονκασέ ντομάτας και μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι, τον κύβο και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.
Παράλληλα βράζουμε και τα σπαγγέτι για όση ώρα λέει ο κατασκευαστής. Όταν γλασάρει η σάλτσα και χάσει αρκετή από την υγρασία της, την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον μισό μαϊντανό και τα 75 γρ. απο την παρμεζάνα.
Σε κάθε φέτα μελιτζάνας προσθέτουμε 2 κ.σ. μακαρόνια με κιμά. Το κάνουμε ρολάκι και τα τοποθετούμε σε μεταλλική θήκη για 6 muffins.
Τέλος μοιράζουμε ισόποσα τη γκούντα πάνω απο κάθε ρολάκι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζουμε από το φούρνο,ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ