Ο δεκάλογος του στιλ από τον Tom Ford: Τι συμβουλεύει τις γυναίκες ο αρχιερέας της κομψότητας;

Να ντύνεσαι με μυστήριο και να μη φοβάσαι να φορέσεις μαύρα όταν πρόκειται να πας σε γάμο. Ο βασιλιάς του σεξ (και του στιλ) Tom Ford μοιράζεται μαζί μας 10 από τις πιο πολύτιμες συμβουλές του. 

 

1. Μην αφήνεις την μόδα να σε κατευθύνει

“Πάντα νιώθω λύπηση για τις γυναίκες που είναι ντυμένες με runway looks από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Επίσης οι γυναίκες αλλάζουν πολύ συχνά τα μαλλιά τους και αυτό με κάνει επίσης να νιώθω άσχημα γι' αυτές εάν νιώθουν ανασφάλεια με το τρόπο που έχουν χτενιστεί. Πρέπει αυτό που φοράς να το κάνεις δικό σου”. 

2. Ποτέ μη προσπαθείς να είσαι υπερβολικά sexy

“Μου αρέσει να υπάρχει λίγο μυστήριο. Ίσως να φταίει και η ηλικία μου. Ίσως πάλι φταίει το γεγονός πως οι γυναίκες στην ζωή μου έχουν την τάση να φοράνε καλσόν γιατί νομίζουν πως τα πόδια τους δεν είναι πιο όπως κάποτε”.

3. Βρες την στολή σου

Εάν έχεις πέντε outfits που λατρεύεις να φοράς, είναι άνετα και πάντα σε κάνουν να βγάζεις τον καλύτερο εαυτό σου, γιατί χρειάζεσαι όλα τα υπόλοιπα; Ναι, είναι αλήθεια πως χρειάζεσαι κάποιες εναλλαγές έτσι ώστε να μη φοράς συνεχώς τα ίδια ρούχα, ωστόσο πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να έχει στην στολή του.

4. Θυμήσου ότι η σεξουαλικότητα πηγάζει από την αυτοπεποίθηση

Ο τρόπος που κινείσαι και χειρίζεσαι τον εαυτό σου, δεν προέρχεται ούτε από τις κοντές φούστες ούτε από τα αβυσσαλέα ντεκολτέ. 

5. Επαναπροσδιόριζε το στιλ σου κάθε 5 χρόνια

Τα σώματα αλλάζουν, το πρόσωπο επίσης. Επομένως 5 χρόνια είναι αρκετά ώστε να επαναπροσδιορίσεις την στιλιστική σου ταυτότητα σύμφωνα με το ποια είσαι. Δοκίμασε τα ρούχα σου και δες ποια σου ταιριάζουν και ποια θα έπρεπε να ξανασκεφτείς. Επίσης κάντο μόνη σου, ό,τι και αν λένε οι φίλοι σου, το θέμα είναι πώς νιώθεις εσύ.

6. Κάνε προσπάθεια

Όποιο και αν είναι το προσωπικό σου στιλ, έχε υπόψιν πως οι άνθρωποι θα σε αντιλαμβάνονται οπτικά και θα σε αναλύουν, όπως ένα κτήριο, μια φωτογραφία ή ένα έργο τέχνης, 

7. Μην θεωρείς πως χρειάζεται κάποια απαραίτητα κομμάτια για την γκανταρόμπα σου

Δεν έχει να κάνει με το λευκό πουκάμισο ή το μαύρο blazer που πρέπει κάθε γυναίκα να έχει. Στην τελική ξέρω γυναίκες που τους ταιριάζει απίστευτα το συγκεκριμένο στιλ και άλλες που μοιάζουν να δουλεύουν στον Λευκό Οίκο. Το στιλ έχει να κάνει περισσότερο με τα κομμάτια που σου ταιριάζουν, σου καμουφλάρουν τις ατέλειες και σου τονίζουν τα δυνατά σου σημεία. 

8. Ωστόσο κάθε γυναίκα χρειάζεται τουλάχιστον ένα μικρό, μαύρο φόρεμα!

Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα προκύψει να πας σε κάποια κηδεία, κάποια συνέντευξη για δουλειά ή ακόμη και σε κάποιο γάμο (ίσως να μην πρέπει να φοράς μαύρα στο τελευταίο όμως εγώ το κάνω). Είτε στην μίνι, είτε στην μάξι εκδοχή του, το LBD είναι το πιο ευέλικτο κομμάτι. 

9. Μην υποτιμάς την δύναμη του μακιγιάζ

Σκέψου ότι μπορείς να μεταμορφωθείς σε όποια προσωπικότητα θέλεις. Υπήρχε μια τάση κάποτε που ήθελε τις γυναίκες να ντύνονται με sneakers, t – shirt και τζιν και έντονο, φανταχτερό μακιγιάζ! Το λάτρευα! Είναι ένας υπέροχος τρόπος να εκφράζεσαι, χωρίς απαραίτητα να ξοδεύεις μια περιουσία.

10. Επικεντρώσου σε ένα δυνατό σημείο

Δεν μου αρέσει να βλέπω έντονα χείλη και μάτια στο ίδιο μακιγιάζ. Πιστεύω ότι εάν πρόκειται να τονίσεις ένα χαρακτηριστικό του προσώπου σου τότε το άλλο πρέπει να κινηθεί σε ήσυχους τόνους. Θέλω να βλέπω κόκκινα, ζουμερά χείλη και ήσυχα μάτια ή αντίστοιχα έντονα μάτια με neutral χείλη. Επίσης μου αρέσει πολύ να βλέπω μια όμορφη, λαμπερή επιδερμίδα. 

Πηγή: madamefigaro.gr
  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ