Made Ιn Greece απο το 1942 τα εσώρουχα ΜΙΝΕΡΒΑ - ο Ιωάννης Λαδένης ξεκίνησε, δύο γυναίκες Λαδένη επικεφαλής συνεχίζουν !

To story των αγαπημένων μας εσωρούχων με μια ματιά

1942 - O Ιωάννης Λαδένης ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη την ατομική του επιχείρηση παραγωγής εσωρούχων. Η εταιρία ξεκίνησε τη λειτουργία της  κάτω από τις δύσκολες οικονομικοπολιτικές συνθήκες της εποχής και φυσικά με υποτυπώδη τεχνολογική υποστήριξη. 

1965 - H ατομική επιχείρηση του Ιωάννη Λαδένη μετεξελίχθηκε σε Ομόρρυθμη Εταιρία, οπότε και ετέθη ο θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία της νεότερης εταιρίας . 

1970 - Έτος-σταθμός στην ιστορία της εταιρίας καθώς προχώρησε στη μεταστέγαση των εγκαταστάσεων παραγωγής σε νέο εργοστάσιο. Η κίνηση αυτή επέτρεψε την αύξηση της παραγωγής και τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της. 

1974 - Η Ομόρρυθμη του Ιωάννη Λαδένη μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία "Αφοί Ι & Β Λαδένης ΑΕ MINERVA" Βιομηχανία Πλεκτικής. 

1975 - 1995 - Η Μινέρβα σταδιακά εμπλουτίζει τη γκάμα των προϊόντων της ενώ παράλληλα επενδύει σε τεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα της. Παράλληλα, εδραιώνεται στην αγορά του ανδρικού εσωρούχου με ένα πολύ ισχυρό Brand Name. 

1995 - Οι κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας, ονομαστικής αξίας 100 δραχμές (ΕΥΡΩ 0.29) έκαστη, εισήχθησαν στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που καλύφθηκε από δημόσια εγγραφή και ιδιωτική τοποθέτηση. 

2001 - Η MINERVA ίδρυσε θυγατρική εταιρία στη Ρουμανία με την επωνυμία MINCO ROMANIA SRL, με σκοπό την παραγωγή μέρους των προϊόντων της και τη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων στην αγορά της Ρουμανίας και των γειτονικών χωρών. 

2002 - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επένδυσης στην Ρουμανία και η MINCO ROMANIA RTL ξεκίνησε δυναμικά την παραγωγή νέων προϊόντων. 

2003 - Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2003, επένδυση ύψους  915 χιλ. € της θυγατρικής εταιρίας MINCO ROMANIA SRL υπήχθηκε σύμφωνα με γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν. 2601/98 με ποσοστιαία επιχορήγηση 30% .

2004 -  η εταιρεία ίδρυσε από κοινού με μέλη της οικογένειας Δ.Σκενδέρογλου Ανώνυμο εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΕΤΕΝ Α.Ε. και με σκοπό : 

  • την Βιομηχανική παραγωγή κι’ εμπορία πλεκτών ειδών εν γένει , δηλαδή υφασμάτων , εσωρούχων,πυζαμών, εξωρούχων παιδικών γυναικείων και ανδρικών , καλτσών κτλ.
  • την Βιομηχανική παραγωγή κι’ εμπορία ειδών που αφορούν την παιδική ηλικία, ειδών βαπτίσεως , βρεφοανάπτυξης, ειδών για τον εξοπλισμό βρεφικών και παιδικών δωματίων κι’ άλλων παρεμφερών ειδών.
  • την ίδρυση καταστημάτων Λιανικής πώλησης για την διάθεση των παραγόμενων ή και άλλων προϊόντων .

Η  MINERVA , στην νεοιδρυθείσα εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 64% , τα τρία μέλη της οικογένειας Δ.Σκενδέρογλου συμμετέχει με ποσοστό 36%.

Στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης , η ενίσχυση της παρουσίας της MINERVA  μέσω του Ομίλου στην αγορά κυρίως των παιδικών εσωρούχων, εξωρούχων , ειδών παιδικών δωματίων κι’ άλλων παρεμφερών προϊόντων.  

2005 - η MINERVA ιδρύει  δύο καταστήματα Λιανικής Πώλησης στα Εμπορικά Κέντρα COSMOS στην Θεσσαλονίκη και στο  THE MALL στην Αθήνα, στοχεύοντας  στην παρουσίαση του συνόλου της πλούσιας κι’ ανανεωμένης γκάμας των προϊόντων που δημιουργεί και παράγει  , άμεσα στο καταναλωτικό κοινό.

2011 - η MINERVA ιδρύει  ένα νεο καταστήματα Λιανικής Πώλησης στη Λάρισα.

2013 - η MINERVA ιδρύει τρία νέα καταστήματα Λιανικής Πώλησης στήν Αθήνα, στον Πειραιά και στον Βόλο.

Η εταιρεία διοικείται από δύο  topwomen οπως θα δείτε στο ΔΣ εδώ:

  1. Λαδένη Αναστασία  Πρόεδρος 
  2. Λαδένη Ελένη  Διευθύνουσα Σύμβουλος 
  3. Λαδένης Παύλος  Αντιπρόεδρος 
  4. Σιούγγαρης Ιωάννης
  5. Ασλανίδης Θεόφιλος  
  6. Σπανόπουλος Αθανάσιος  
  7. Κουρουβέης Δημήτριος  

Προϊόντα   

Η Εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή: 

  • ανδρικών, γυναικείων και παιδικών εσωρούχων
  • ανδρικών, γυναικείων και παιδικών φορμών ύπνου-πυτζαμών 
  • (θερινών και χειμερινών)
  • ρούχων Homewear για το χειμώνα και beach wear για το καλοκαίρι
  • μπλούζες, T-Shirt, εφηβικά και Unisex
  • γυναικεία Body και σουτιέν
  • γυναικείων εσωρούχων Lingerie

Σήμερα η Εταιρία παράγει ανδρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα, φόρμες ύπνου και άλλα προϊόντα τα οποία διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Πέραν των προϊόντων που παράγονται είτε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας είτε στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής της εταιρείας MINCO ROMANIA S.R.L. είτε ακόμη σε εγκαταστάσεις τρίτων (ΦΑΣΟΝ). 

Mε βάση τον σχεδιασμό του συνόλου των προϊόντων από το Δημιουργικό Τμήμα της εταιρείας, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία ορισμένων ειδών, που είναι δυνατόν να τοποθετηθούν στην αγορά μέσω του δικτύου πωλήσεως της εταιρείας.

Disney , Flintstones & Barbie αλλά και Looney Tunes 

Από το 2004 , η Εταιρεία είναι Licensee  στα Εσώρουχα , των Εμπορικών Σημάτων, DISNEY, FLINTSTONES , CAT WOMAN, BARBIE, κι’ άλλα. Επίσης από το 2006 άλλα σήματα είναι τα SUPERMANN  και της θυγατρικής ΕΛΕΤΕΝ τα BABY LOONEY TUNES.

Το 2005 , η MINERVA δημιουργεί μία νέα νεανική σειρά προϊόντων , που καλύπτει τις απαιτήσεις των καταναλωτών ηλικίας 17-25 ετών, με το διακριτικό καταχωρημένο Εμπορικό Σήμα  +tizzy . Τα προϊόντα τοποθετήθηκαν στην αγορά την Ανοιξη του 2006 και έτυχαν ιδιαίτερα καλής αποδοχής .

Τα brands Minerva 

Τα προϊόντα της εταιρείας  κυκλοφορούν, με σήματα τα οποία έχουν κατοχυρωθεί τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Τα σήματα , με τα οποία κυκλοφορούν τα προϊόντα της εταιρίας σήμερα είναι : 

MINERVA FORWARD, MINERVA  UNDERWORLD, MINERVA FIMELLE, MINERVAKIA , MINERVA BOXER, MINERVA SPORTIES, MINERVA CLASSIC, MINERVA YOUNG, MINERVA PYJAMAS, MINERVA SEAMLESS,  MINERVA LADY LINE και τέλος το σήμα + ΤΙΖΖΥ.

Οι σχεδιαστές-  σχεδιάστριες & τα πατρόν μέσα  στην εταιρεία 

Η εταιρεία διαθέτει οργανωμένο δημιουργικό τμήμα, όπου σχεδιάζονται και ετοιμάζονται τα δείγματα των συνεχώς ανανεούμενων προϊόντων της.

Στο τμήμα αυτό  οι ειδικότητες είναι :Μοντελίστ-Πατρονίστ, Σχεδιαστριών , αρμοδίων υπαλλήλων τεχνικών προδιαγραφών και ειδικών κοπτριών και ραπτριών που κατασκευάζουν τα δείγματα.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του τμήματος παρακολουθεί εκθέσεις στο εξωτερικό και είναι ενήμερο για τις τάσεις της μόδας. 

www.minerva.gr    

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ