Κινέζοι σε Δραγασάκη: Δώστε μας projects & είμαστε έτοιμοι για επενδύσεις στην Ελλάδα

Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα και μάλιστα σύντομα φέρεται να δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι  κατά την  χθεσινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με 7μελή κινεζική επιτροπή ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας όσον αφορά αφενός εναλλακτικές επενδύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν άμεσα στη χώρα μας και αφετέρου τις εξαγωγές.

Η κινεζική επιτροπή μετέφερε στους Ελληνες πολιτικούς αξιωματούχους την πρόθεση της Κίνας να στηρίξει πρακτικά τη χώρα μας μέσω συγκεκριμένων επενδύσεων και όχι αορίστως όπως συνήθως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε διμερείς συναντήσεις.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η κινεζική πλευρά είναι έτοιμη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για projects που η ελληνική κυβέρνηση κρίνει ότι έχουν προτεραιότητα.

 Οι ίδιοι προσθέτουν ακόμη ότι η ελληνική πλευρά είναι θετική για το ξεκίνημα μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας, διότι όπως έχει δηλώνει συχνά ο Γ. Δραγασάκης, η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για επενδυτές που θα έρθουν στη χώρα για να μείνουν μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα. 

Μάλιστα φαίνεται  ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια για τα οποία θα αρχίσει άμεσα η συζήτηση των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε με επταμελή αντιπροσωπεία της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (National Development and Reform Commission - NDRC) επικεφαλής της οποίας ήταν ο Wang Xiaotao.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ