Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αδήριτη ανάγκη η επανένωση της Κύπρου

Η επανένωση της Κύπρου συνιστά αδήριτη ανάγκη και ιστορική προτεραιότητα, υποστηρίζει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε γραπτή της ανακοίνωση για τη συμπλήρωσε 41 ετών από την τουρκική εισβολή.

 

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των πεσόντων στον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, ανεξαρτησία, εθνική, πολιτική και κοινωνική χειραφέτηση και ισότιμη συνύπαρξη» αναφέρει η πρόεδρος του Βουλής.
Όπως προσθέτει η κ. Κωνσταντοπούλου, στηρίζουμε τους αγώνες του κυπριακού λαού για την επανένωση και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, με πλήρη θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Για μια λύση, συνεχίζει, Διζωνικής-Δικοινοτικής-Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα και ισοτιμία, στο πλαίσιο και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
«Ελλάδα και Κύπρος, τιμώντας το δικαίωμα των λαών για Δικαιοσύνη και Αλήθεια, οφείλουν να συμβάλουν στην διαλεύκανση ιδίως των ιστορικών ευθυνών που οδήγησαν στην κυπριακή τραγωδία, η αναγνώριση και απόδοση των οποίων αποτελεί και στοιχείο ουσιαστικής προώθησης της συμφιλίωσης» αναφέρει παράλληλα η πρόεδρος της Βουλής.


Καταλήγοντας, υπερθεματίζει ότι η επανένωση της Κύπρου  θα επιτρέψει στους πολίτες των δύο κοινοτήτων να δουλέψουν μαζί, να δημιουργήσουν ξανά, να ελπίσουν και να παλέψουν από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ