Βίντεο - Λαφαζάνης: Φεύγω από το υπουργείο, με αξέχαστες αναμνήσεις αλλά συνεχίζω να είμαι παρών στον ΣΥΡΙΖΑ

«Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις. Είναι μία σημαντική προσπάθεια μέσα από αυτό το υπουργείο για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. 

 

«Φεύγω από το υπουργείο αλλά συνεχίζω να είμαι παρών. Θα είμαι παρών στη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ και την ενότητα του κόμματος μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων, όπως ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στα εσωκομματικά και την ενδοκυβερνητική κρίση με αφορμή τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Θα αγωνιστώ για να γίνει μία μικρή παρένθεση το νέο μνημόνιο στην πορεία της χώρας και του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ότι έτσι εκφράζω μία ευρεία μάζα της Αριστεράς» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Το υπουργείο αυτό είναι μία ηλεκτρική καρέκλα γιατί πολιορκείται από τα συμφέροντα που έχει απέναντί του» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στον διάδοχό του, Πάνο Σκουρλέτη, τον χαρακτήρισε «ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» και δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί.

Αναφερόμενος στον ΝΕΑ σημείωσε ότι «καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου αυτό το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Ο μεγάλος σταθμός ήταν η συμφωνία στην Αγία Πετρούπολη με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, όχι μόνο για το ύψος των δαπανών που απαιτούνται, αλλά κυρίως για τα οφέλη που θα έχει για την ελληνική οικονομία. Το όφελος θα είναι επίσης και πολιτικό και γεωστρατηγικό. Είναι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της ένα παρελθόν άσχημο και προχωράει με μία ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Πρέπει να συνεχιστεί παρά τις πιέσεις που ασκούνται στο πλαίσιο της διπλωματίας της ΕΕ και την υπερατλαντική πλευρά για να σταματήσει το έργο. Οι πιέσεις αυτές δεν πρέπει να εμποδίσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει με μόνο γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντικό το έργο του αγωγού ΤΑΡ, κάνοντας λόγο για διαβουλεύσεις σε σημεία που υπάρχουν ακόμα διαφορές. Τις αποζημιώσεις των αγροτών, και τα αντισταθμιστικά οφέλη από τον αγωγό ΤΑΡ.

«Οι δημόσιες επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας πρέπει να παραμείνουν δημόσιες» σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κατά των αποκρατικοποιήσεων στο χώρο της ενέργειας. «Η ισχυρή δημόσια παρέμβαση στο δημόσιο τομέα έχει στρατηγική σημασία για την έξοδο της χώρας από την κρίση» εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ