Top Woman η Ναυσικά Σκούρτη - "Καθηλωτική "σχεδιάστρια που αγκάλιασε η Βρετανία - Χώρα των διεθνών trends!

Ολα δείχνουν πως ακόμη μία Ελληνίδα βαδίζει στα χνάρια της Σοφίας Κοκοσαλάκη και του Marios Schwab. 

Ο λόγος για την Ναυσικά Σκούρτη, η οποία πρόσφατα παρουσίασε την πρωτόλεια συλλογή της με τους Βρετανούς fashionistas να την αποθεώνουν. Έχοντας αποφοιτήσει πριν 2 χρόνια από το Saint Martins, το πανεπιστήμιο που έχει αναδείξει μερικά από τα σημαντικότερα ταλέντα στον κόσμο (όπως τον John Galliano, τον Alexander McQueen αλλά και την δική μας Μαίρη Κατράντζου), η νεαρή Ναυσικά αποφάσισε πως ο δρόμος που θέλει να χαράξει είναι στην Βρετανία.

Ωστόσο η επαγγελματική της εμπειρία δεν περιορίζεται εκεί, καθώς έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον οίκο Marchesa στην Νέα Υόρκη, ενώ έχει εκπαιδευτεί και στο κομμάτι της υψηλής ραπτικής στο Ecole Lesage του Παρισίου. 
Παρότι Έλληνας ο πατέρας της, η Ναυσικά παραδέχεται πως δεν κατάφερε ποτέ να μάθει την Ελληνική γλώσσα, καθώς μεγάλωσε στην Ιορδανία απ' όπου κατάγεται η μητέρα της. 

Μέσα από τις σπουδές της στο fashion print η Ναυσικά δηλώνει αλλαγμένη. Αγκάλιασε την avant garde πλευρά της και μετουσίωσε την αγάπη της για το menswear σε μία γυναικεία συλλογή, συστήνοντας μας έτσι το ομώνυμο brand της. 

'Οπως αναφέρει και η ίδια στην Βρετανική Vogue: “Ανέκαθεν λάτρευα το tailoring. Το πρώτο μου project στο Saint Martins, είχε να κάνει με το ανδρικό ρούχο και είναι οξύμωρο το γεγονός πως ακόμη και σήμερα, εμμέσως ασχολούμαι με αυτό. Όταν σχεδιάζω πάντα ξεκινάω με ένα παντελόνι και ένα σακάκι. Για μένα το menswear είναι θρησκεία. Θεωρώ πως τα κοψίματα μου, το μοντέρνο tailoring στα ρούχα μου αλλά και οι λεπτομέρειες στα ρούχα, έχουν άμεση σχέση με αυτό”.

Όσο για τις γυναίκες που θέλει να ντύνει, η ίδια τις περιγράφει ως ανεξάρτητες και με αυτοπεποίθηση. “Είναι γυναίκες που θέλουν να συζητήσουν, είναι δυναμικές, έχουν μια περίεργη ενέργεια και λατρεύουν την τέχνη και τον πολιτισμό. Για μένα η χρυσή ισορροπία είναι κάπου ανάμεσα στην μόδα, το χιούμορ και το chicness”. 

Αν και βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά της, οι Βρετανοί έχουν αρχίσει και την εκτιμούν πολύ. Η ίδια μάλιστα έχει αρχίσει να ντύνει όλο και περισσότερες celebrities στο κόκκινο χαλί. “Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να ντύσω την τραγουδίστρια FKA Twigs (το κορίτσι του Robert Pattinson). 

Σε εμάς πάντως δεν θα έκανε καμία εντύπωση εάν στο μέλλον ακούγαμε πως η Ναυσικά αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Celine, στην περίπτωση που ποτέ αποχωρούσε η Phoebe Philo. Δες την πρώτη της καμπάνια παρακάτω και θα καταλάβεις γιατί το πιστεύουμε ακράδαντα.

Πηγή: vogue.co.uk , madamefigaro.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ