Αυτά τα 8 βήματα κάνουν οι επιτυχημένοι - Υιοθετείστε τα & θα πάτε μπροστά

Ποιες είναι οι 8 ικανότητες που τους χαρακτηρίζουν και πως μπορούμε όλοι να καταφέρουμε να γίνουμε επιτυχημένοι;

 

1.Κάνουν ερωτήσεις: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στις ερωτήσεις, δηλαδή χωρίς ανακριτική διάθεση κάνουν τις σωστές ερωτήσεις για να καταλάβουν καλύτερα τον συνομιλητή τους ή την κατάσταση.

2.Επικοινωνία: Όταν βρίσκονται σε μια επαγγελματική συνάντηση ή σε μια παρέα φίλων δεν απομονώνονται. Παρατηρούν τους συνομιλητές τους, βρίσκουν τρόπους να επικοινωνήσουν μαζί τους πιο ουσιαστικά.

3. Αυτοπεποίθηση: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι πάντα δείχνουν ότι έχουν αυτοπεποίθηση – ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν αισθάνονται έτσι. Πάντα προσπαθούν να κοιτούν τους άλλους στα μάτια και να δείχνουν το ενδιαφέρον τους και να αποπνέουν σιγουριά.

4.Γλώσσα του σώματος: Με τις σωστές κινήσεις ο καθένας μπορεί να καταφέρει να δείχνει δυναμικός, ευγενικός και σίγουρος. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι πάντα περπατούν με τους ώμους πίσω και το κεφάλι ψηλά.

5.Προσοχή στις λεπτομέρειες: Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά ότι η ζωή δεν είναι τέλεια. Ποτέ δεν ζηλεύουν τους άλλους για την επιτυχία τους γιατί ξέρουν καλά ότι στις λεπτομέρειες κρύβεται η ευτυχία αλλά και η απόδειξη ότι η ζωή είναι πολύπλοκη.

6.Χαμογελούν περισσότερο: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι και έχουν αυτοπεποίθηση, χαμογελούν περισσότερο. Έτσι γίνονται περισσότερο προσιτοί στους άλλους και μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα.

7.Είναι ευγενικοί: Κάποιος που έχει επιτυχία και ισορροπία στη ζωή του είναι και ευγενικός. Η κακή συμπεριφορά δείχνει στους άλλους ότι δεν είστε σίγουροι για όσα λέτε ή κάνετε και πως δεν έχετε ηρεμία στη ζωή σας.

8.Εστιάζουν στην ομορφιά της ζωής: Οι αρνητικές σκέψεις είναι μεταδοτικές, λένε οι ειδικοί, για αυτό οι επιτυχημένοι άνθρωποι προσπαθούν να εστιάζουν στα όμορφα πράγματα που τους προσφέρει η ζωή ώστε να έχουν καλή διάθεση και ισορροπία στις επαγγελματικές και προσωπικές τους σχέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ