Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα σε όλη την Ελλάδα & εκπτώσεις παντού

Εν μέσω τραπεζικής αργίας και capital controls ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί να δει τους καταναλωτές να πραγματοποιούν κάποιες βασικές αγορές και ελπίζουν σε μια μικρή άνοδο του τζίρου, λόγω και των εκπτώσεων.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών πάντως κατέγραψε την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων ως η «μάλλον χειρότερη διαχρονικά».

Σύμφωνα με στοιχεία η κίνηση στην αγορά στη διάρκεια των τριών εβδομάδων της τραπεζικής αργίας είχε πέσει έως και 70%, την ώρα που οι καταναλωτές εμφανίζονται φοβισμένοι και δεν προχωρούν σε αγορές ακόμη και με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.
Οι έμποροι από την άλλοι έχουν προχωρήσει σε γενναίες εκπτώσεις σε μια προπάθεια να προσελκύσουν πελάτες.
Οι μόνοι πάντως που φαίνεται να χαίρονται από τις μεγάλες εκπτώσεις είναι οι τουρίστες που κινούνται στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι είναι αυτοί που κάνουν κάποιο τζίρο στα καταστήματα.

Η αγορά βρίσκεται σε ασφυξία και εξαιτίας των επιταγών που με την τραπεζική αργία δεν μπορούν να κινηθούν μέσω λογαρισμών.
Από αύριο που ανοίγουν οι τράπεζες θα μπορούν βέβαια να κατατίθενται οι επιταγές στους λογαριασμούς, αλλά οι απουσία εισπράξεων τις τελευταίες εβδομάδες, κρύβει τον κίνδυνο πολλές από αυτές να είναι χωρίς αντίκρυσμα και οι εκδότες τους να κινδυνεύουν να βρεθούν στη μαύρη λίστα.


Για το λόγο αυτό δεν είναι λίγα τα αιτήματα που φτάνουν στην κυβέρνηση για μια «περίοδο χάριτος» έτσι ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι επιταγές και να μην σφραγιστούν ως ακάλυπτες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία αντιδρώντας και αυτή την Κυριακή στο άνοιγμα των καταστημάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ