«Αυγή» εναντίον «39»: Κράτησαν τα χέρια τους καθαρά και άφησαν τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά

Σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Ας είμαστε ειλικρινείς» βάλλει κατά των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που, στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα μέτρα, επέλεξαν να διαφοροποιηθούν από την κομματική γραμμή, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.

 

Ενώ αρχικά, στο δημοσίευμα, τονίζεται η ανάγκη ύπαρξης της ελευθερίας έκφρασης απόψεων, καθώς αυτό είναι κάτι που κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, στη συνέχεια o αρθρογράφος επισημαίνει ότι: «Να ψηφίζει όμως κανείς στη Βουλή αντίθετα με την πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε θέμα ζούμε ή πεθαίνουμε είναι άλλο πράγμα.

Σύμφωνα με το άρθρο, σε τέτοια ζητήματα η ελευθερία έκφρασης μετατρέπεται από πολιτική γνώμη σε «πολιτική πράξη», κάτι που προσθέτει στο κάθε άτομο, το βάρος των συνεπειών αυτής της πράξης. Οπως γράφει χαρακτηριστικά η στάση των βουλευτών που δεν ψήφισαν ναι είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί μία εικόνα «κατακερματισμένης ομάδας».

Το άρθρο αναφέρει ότι τίθεται ακόμα και ζήτημα «πολιτικής σοβαρότητας», αν και εφόσον αυτοί το έκαναν για να εξασφαλίσουν «μια ασφαλή μειοψηφία» που θα τους καθιστούσε συνεπείς στις προεκλογικές δηλώσεις του κόμματος. «Κρατάμε καθαρά τα χέρια μας κι αφήνουμε τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» αναφέρεται.

Αν όμως οι «39» επεδίωκαν να συμπαρασύρουν στη δική τους γραμμή, το υπόλοιπο κόμμα, τότε, σύμφωνα με το άρθρο βάδιζαν προς το γκρεμό, καθώς αυτό θα έβαζε ταφόπλακα στην κυβέρνηση της Αριστεράς, κλείνοντας την αριστερή παρένθεση, την ώρα που θα φώναζαν «Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό», εμμένοντας παράλληλα στις απόψεις τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ