Μερκελ στη Γερμανική Βουλή: «Μόνο με ομόφωνη απόφαση θα δοθεί στους Έλληνες το τρίτο πακέτο στήριξης»

Στην γερμανική Βουλή για το ελληνικό χρέος μίλησε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ.

 Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκύλα Μέρκελ δήλωσε στην ομιλία της ότι η Ελλάδα ήταν και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ευρώ είναι το σύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και πως μόνο με ομόφωνη απόφαση θα δοθεί στους Έλληνες το τρίτο πακέτο στήριξης. 

 Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ δήλωσε στην ομιλία της ότι η Ελλάδα ήταν και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ευρώ είναι το σύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και πως μόνο με ομόφωνη απόφαση θα δοθεί στους Έλληνες το τρίτο πακέτο στήριξης. 

«Στις 20 Φεβρουάριου, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε το πρόγραμμα βοήθειας όμως η Ελλάδα μονομερώς το διέκοψε δημιουργώντας πρόβλημα στην χρηματοδότησή της  Έτσι διακόπηκε η προσπάθεια.  Το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος ήταν συντρίμμια. Καταστράφηκε το πιο σημαντικό νόμισμα, η εμπιστοσύνη. Το θέμα είναι τώρα πως θα γεφυρωθεί αυτό» συνέχισε. 

«Είμαστε μια κοινότητα ευθύνης», δήλωσε η Μέρκελ και από την πτέρυγα του αριστερού κόμματος "Die Linke" άρχισαν να την χλευάζουν φωνάζοντας: "Ναι, ναι, ναι". Η Γερμανίδα καγκελάριος αγνόησε τα όσα ακούγονταν και συνέχισε την ομιλία της.

Όπως είπε: «Το αποτέλεσμα από το δημοψήφισμα ήταν πολύ δύσκολο, κυρίως για τους Έλληνες. Τώρα όμως μαζί με τα σκληρά μέτρα για την Ελλάδα, υπάρχουν και τα 86 δις ευρώ από την Ευρώπη. Αυτή ήταν μία άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη».

Και συνέχισε: «Κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν είναι έτοιμο για ένα Grexit. Ούτε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν ήταν έτοιμες για μία έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ». 

ς ευρωπαϊκές χώρες δεν ήταν έτοιμες για μία έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ