Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

180 ευρώ κάθε 3 ημέρες από τα ATM's θα μπορούμε να πάρουμε -Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Νέα δεδομένα στις ελληνικές τράπεζες οι οποίες μπορούν σταδιακά να αποκαταστήσουν βασικές λειτουργίες, δημιουργεί η απόφαση της ΕΚΤ να χορηγήσει ένεση ρευστότητας 900 εκατ. ευρώ για μία εβδομάδα. 

Είναι το πρώτο μήνυμα του Μ. Ντράγκι για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος και μπορέι να αποτελέσει τη βάση για χαλάρωση των capital controls.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να σηκώνουν από τα ΑΤΜ ποσό ύψους 180 ευρώ με μία δόση κάθε τρεις ημέρες, είτε 60 ευρώ κάθε δύο ημέρες, προκειμένου να μην βρίσκονται κάθε μέρα στις ουρές. Πρακτικά πάντως δεν αλλάζει κάτι στο όριο της ανάληψης, αφού παραμένει ουσιαστικά το ποσό των 60 ευρώ ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως σε εβδομαδιαία βάση οι τράπεζες χρειάζονται περίπου 500 εκατ. ευρώ για να εξυπηρετούν πολίτες και επιχειρήσεις εντός των υφιστάμενων ορίων των κεφαλαιακών περιορισμών (60 ευρώ ημερήσιο όριο αναλήψεων, εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 120 ευρώ για συντάξεις, κ.ά.) και πλέον έχουν διαθέσιμα λιγότερα από 200 εκατ. Ευρώ. Γι αυτό και η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ σήμερα Πέμπτη ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τις αναλήψεις μετρητών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξιυν τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα αλλά θα μπορεί κάποιος να πάρει 180 ευρώ κάθε τρεις ημέρες.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι, με Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ