Μοντέρνα & Δροσερή – Η σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι φριζέ και φράουλες

Μια σαλάτα που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας.

Συστατικά

  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 1 μέτριο μαρούλι φριζέ κομμένο σε κομμάτια
  • 250 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
  • 7 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα
  • λίγο αλάτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα κροκάν

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανοιξιάτικη σαλάτα με ωραία χρώματα και γεύσεις!!!

  • Βάζουμε τα λαχανικά και τα φρούτα σε ένα μπολ.

  • Κάνουμε μια βινεγκρέτ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μαζί το λάδι, τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαγιονέζα σε ένα μπολάκι.
  • Ρίχνουμε το λάδι σταγόνα σταγόνα στην αρχή μέχρι να δέσει το μείγμα και μετά λίγο πιο γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μια ωραία σάλτσα ενώ ανακατεύουμε.
  • Με αυτή τη βινεγρέτ ραντίζουμε τη σαλάτα μας.
  • Πασπαλίζουμε με κροκάν και σερβίρουμε!

Tip

Οι φράουλες ιδίως στην αρχή της σεζόν τους είναι πολύ όξινες και ταιριάζουν υπέροχα με τις σαλάτες…

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Συστατικά

  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 1 μέτριο μαρούλι φριζέ κομμένο σε κομμάτια
  • 250 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
  • 7 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα
  • λίγο αλάτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα κροκάν

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανοιξιάτικη σαλάτα με ωραία χρώματα και γεύσεις!!!

  • Βάζουμε τα λαχανικά και τα φρούτα σε ένα μπολ.

  • Κάνουμε μια βινεγκρέτ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μαζί το λάδι, τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαγιονέζα σε ένα μπολάκι.
  • Ρίχνουμε το λάδι σταγόνα σταγόνα στην αρχή μέχρι να δέσει το μείγμα και μετά λίγο πιο γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μια ωραία σάλτσα ενώ ανακατεύουμε.
  • Με αυτή τη βινεγρέτ ραντίζουμε τη σαλάτα μας.
  • Πασπαλίζουμε με κροκάν και σερβίρουμε!

Tip

Οι φράουλες ιδίως στην αρχή της σεζόν τους είναι πολύ όξινες και ταιριάζουν υπέροχα με τις σαλάτες…

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ