Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δραγασάκης καλεί Σόιμπλε: ‘’Θα αντιμετωπίσουμε ‘’το καρότο και το μαστίγιο’’ σας με επιμονή & μεθοδικότητα ''

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις Σόιμπλε o Γ. Δραγασάκης απαντά 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανάφερε στη συζήτηση το ζήτημα της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η ελληνική βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, σε σημερινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις. 

Ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει πως η ρύθμιση του χρέους εκτός ευρωζώνης που συστήνει εμμέσως ο κύριος Σόιμπλε είναι στην πραγματικότητα το «καρότο» που έχει από πίσω το «μαστίγιο» της «επίσημης χρεοκοπίας», των «σκληρών μνημονίων απεριόριστης διάρκειας» και «ατελείωτες διενέξεις» με μια «πανσπερμία δανειστών».

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση του κ. Δραγασάκη στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:
~ Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble ~
 

Ο κ. Schäuble επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της «σύντομης εξόδου από το ευρώ» για την Ελλάδα με την παράλληλη προοπτική «‘κουρέματος’ του χρέους». Λέει λοιπόν ή καλύτερα αφήνει να εννοηθεί, «βγείτε για ένα διάστημα από την ευρωζώνη για να γλυτώσετε από κάποια από τα χρέη σας».
 

Αυτό είναι το «καρότο», πίσω από οποίο όμως υπάρχει και το «μαστίγιο». Το «μαστίγιο» εν προκειμένω σημαίνει επίσημη χρεοκοπία, σκληρά μνημόνια απεριόριστης διάρκειας, καταφυγή στο «Κλαμπ των Παρισίων» και ατελείωτες δικαστικές διενέξεις με πανσπερμία δανειστών.
 

Εκεί που πλέον φαίνεται να συμφωνούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θέση που εξαρχής διατυπώνει η ελληνική κυβέρνηση.
 

Εντός του υφιστάμενου πλαισίου υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το υπερβολικό βάρος του χρέους, θέτοντάς το σε τροχιά βιωσιμότητας.

Αυτές, με επιμονή και μεθοδικότητα, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο υπερασπιζόμενοι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ