Λαφαζάνης: «Στηρίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση – Δεν ψηφίζουμε το μνημόνιο»

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δήλωσε την στήριξη του στην κυβέρνηση ωστόσο μίλησε για την διαφωνία του πάνω στα Νέα Μέτρα τα όποια θα τεθούν προς ψήφιση στην Βουλή.

 «Δεν μπαίνει σε δοκιμασία η συνοχή και η στήριξη της κυβέρνησης. Δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης. Αλλά αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κι εγώ, δεν θα ψηφίσουμε τα μνημονικά μέτρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε όμως τα μνημονικά μέτρα», είπε ο κ. Λαφαζάνης το απόγευμα στη βουλή.

Τσίπρας: Υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση;

 Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές «συναισθανόμενος απολύτως τα ζητήματα και τις κριτικές και τις αιτιάσεις και τις διαφωνίες να διατηρήσουμε την ενότητα και της ΚΟ και του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε αυτές τις δύσκολες και ιστορικές στιγμές».

«Εξάντλησα από την πλευρά μου όλες τις δυνατότητες τις διαπραγματευτικές, εξέτασα όλες τις εναλλακτικές και ζητάω να προτείνετε κάποια αξιόπιστη και πραγματική εναλλακτική που σκέφτηκα και δεν υλοποίησα».

Και η απάντηση Λαφαζάνη:

«Το δίλημμα μνημόνιο ή καταστροφή είναι πλαστό. Υπήρχε και πάντα θα υπάρχει εναλλακτική λύση, είναι θέμα πολιτικής επιλογής και πολιτικής απόφασης. Δεν είναι τεχνικό θέμα. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα όποιου εκβιασμού και εκβιαστικών διλημμάτων η κυβέρνηση να υποκύπτει στις πιο αποτρόπαιες  στυγνές επιλογές των πιστωτών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ