Audi R8 V10: Δυναμικό και στιλάτο super car

Το νέο μοντέλο της Audi είναι εδώ και απλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο

Η Audi παραμένει πιστή στο μοντέλο της το οποίο εξελίσσει και βελτιώνει συνεχώς αντί να δημιουργήσει κάτι καινούριο. 

Η γερμανική μάρκα ενέταξε όλες τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες στο μοντέλο του R8.

Κατά 50 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του το νέο R8 V10 Plus εξακολουθεί να διατηρεί τον ξεχωριστό ήχο που προέρχεται από τον 5.2 λίτρων V10 κινητήρα ο οποίος βελτιώθηκε για μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία καυσίμου.

Οι αριθμοί μαρτυρούν τις αλλαγές: απόδοση 602 ίπποι και 560 Nm ροπής που φέρνουν 0-100 σε 3.2 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την Audi η αύξηση της ιπποδύναμης προέκυψε από ένα πρόσθετο σύστημα έμμεσου ψεκασμού το οποίο βοηθά το supercar να καταναλώνει λιγότερο καύσιμο.

Σ' αυτό βοηθά και το σύστημα Cylinder-On-Demand με το οποίο επίσης εφοδιάζεται το νέο μοντέλο.

Το αποτέλεσμα είναι 10% περισσότερη οικονομία καυσίμου συγκριτικά με το προηγούμενο R8, δηλαδή 12.4 λίτρα/100 χλμ και 289 γρ/χλμ εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το σύστημα Audi Drive Select προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών λειτουργιών (comfort, auto, dynamic και individual) την ώρα που το εικονικό κόκπιτ που είδαμε στην Lamborghini Huracan και το Audi TT προσφέρει διαφορετικά επίπεδα πληροφόρησης με το «χτύπημα» ενός διακόπτη.

Η τιμή της βασικής έκδοσης του R8 Plus στη Γερμανία είναι 187.400 ευρώ.

Ο συναγωνισμός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρός με βασικούς «αντιπάλους» την AMG GT S, την 911 Turbo και τις πολυαναμενόμενες μικρές McLaren 540C και 570S.

Πηγη: caranddriver.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ