Κουίκ: Αναλαμβάνει καθήκοντα συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Καθήκοντα συντονιστή των τομέων του κυβερνητικού έργου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αναλαμβάνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υπουργείου Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

 

Όπως εξήγησε, αναλαμβάνω να συντονίσω αρρυθμίες που παρατηρούνται ανάμεσα στα υπουργεία, τα οποία εμπλέκονται στη καταπολέμηση της διαφθοράς.
Είναι γεγονός ότι χρειάζεται παρέμβαση και επίλυση σε πολλά επίπεδα, όπου εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες πολλών υπουργείων σε μια τόσο σημαντική υπόθεση, όπως το να αποδώσουν λογαριασμό, να πληρώσουν, ή να πάνε φυλακή όλοι εκείνοι που εξαπάτησαν και έκλεψαν τα δημόσια ταμεία, άρα και τον συνεπή Έλληνα φορολογούμενο, με χίλιους μύριους τρόπους» ανέφερε ο κ. Κουίκ.

Όπως εξήγησε, η επιτυχία στον αγώνα ενάντια στη διαφθορά «είναι απαίτηση του κάθε Έλληνα» και η κυβέρνηση «έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα επί πέντε μήνες».


«Δεν μου βγαίνει από μυαλό ότι πολλοί θέλουν να πέσει αυτή η κυβέρνηση, ακριβώς επειδή είχαν συνηθίσει να απολαμβάνουν ασυλίας και ατιμωρησίας» υποστήριξε στην συνέχεια των δηλώσεών του ο υφυπουργός, κάνοντας λόγο για «εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ (που) έχουν το θράσος να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς να πληρώνουν μία! - και μάλιστα να κυκλοφορούν στις πλάτες ελλήνων πολιτικών, ακόμη και στα ευρωπαϊκά σαλόνια».
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ