Ποιους κινδύνους κρύβουν τα εξτένσιονς βλεφαρίδων για τα μάτια: Αλλεργίες & μολύνσεις

Η χρήση τους όμως εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα μάτια όπως μολύνσεις και αλλεργικές αντιδράσεις, όπως προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

 

Αν μάλιστα η χρήση τους είναι συχνή, μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε απώλεια των βλεφαρίδων.

Σύμφωνα με τον δρα Ρόμπερτ Ντόριν, ειδικό στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών από τον Ιατρικό Όμιλο True & Dorin στη Νέα Υόρκη, οι κόλλες που χρησιμοποιούνται για την προσκόλληση των συνθετικών βλεφαρίδων μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στις ευαίσθητες γυναίκες, καθώς μερικές περιέχουν φορμαλδεΰδη.

Επιπλέον, η σκόνη και οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που ενδεχομένως «παγιδειτούν», μπορεί να προκαλέσουν βακτηριακές, ιογενείς ή μυκητιασικές μολύνσεις.

Το πιο σοβαρό, όμως, είναι ότι το βάρος τους καταπονεί τους θυλάκους των φυσικών βλεφαρίδων, με συνέπεια αυτές αρχικά να λεπταίνουν και, σε περίπτωση συστηματικής χρήσης, να πέφτουν.

Ανάλογες προειδοποιήσεις είχαν κάνει προ διετίας και άλλοι επιστήμονες, όπως ο δρ Φίλιπ Ρ. Ριζούτο, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, οι οποίοι έβλεπαν αυξημένα κρούσματα οφθαλμοπαθειών μεταξύ όσων χρησιμοποιούσαν εξτένσιονς.

Την ίδια χρονιά, εξάλλου, επιστήμονες από το Οφθαλμολογικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τόκιο δημοσίευσαν επιδημιολογική μελέτη με 2.000 εθελόντριες, ηλικίας 15 έως 59 ετών, που έδειξε ότι οι 205 (ποσοστό 10,3%) από αυτές είχαν χρησιμοποιήσει κατά μέσον όρο 6,2 φορές εξτένσιονς βλεφαρίδων.

Το 26,8% από αυτές τις γυναίκες είχαν εκδηλώσει προβλήματα όπως υπεραιμία στα μάτια, πόνο και πρήξιμο των βλεφάρων με κνησμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ