26 συμβουλές για να αποτοξινώσετε το σπίτι και το σώμα σας

Ακολουθούν 26 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε το σώμα σας, το μπάνιο και το σπίτι σας:

 

Αποτοξίνωση σώματος
1. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χυμό σημύδας

Πλούσιος σε βιταμίνη C, ο χυμός σημύδας αποτελεί ένα γλυκό ρόφημα το οποίο σας βοηθά να αισθάνεστε ανάλαφροι και ανανεωμένοι.
2. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε κιτρικό κάλιο
Βοηθούν στην αλκαλοποίηση του σώματος. Προτιμήστε τα δαμάσκηνα, το αβοκάντο, τις σταφίδες, τα ροδάκινα, τις φράουλες, το σπανάκι, τα μήλα ή τα φρέσκα μανιτάρια.
3. Προσθέστε σκόρδο στο φαγητό σας όσο το δυνατόν συχνότερα
Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό σας. Το σκόρδο αποτελεί ένα αντιοξειδωτικό που αποδεδειγμένα βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα.
4. Πιείτε τσάι τσουκνίδας


Μπορείτε να το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής, είναι καταπραϋντικό και βοηθά στην πέψη.
Διαβάστε περισσότερα για την τσουκνίδα
5. Κάντε δώρο στον εαυτό σας μια επίσκεψη σε σπα
Απολαύστε ένα μασάζ ή μια σάουνα κάθε τόσο. Οι θεραπείες σπα πραγματικά σας διατηρούν υγιείς!
6. Φτιάξτε επιθέματα καστορέλαιου
Βρέξτε μια πετσέτα σε καστορέλαιο ψυχρής έκθλιψης και τοποθετήστε τη στην κοιλιά σας. Βάλτε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό από πάνω και ξαπλώστε για 30 λεπτά.
7. Δοκιμάστε να κάνετε στοματοπλύσεις με έλαιο καρύδας


Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό έλαιο καρύδας με 1 σταγόνα από κάποιο αιθέριο έλαιο και κάνετε στοματοπλύση για 10 λεπτά.
8. Τονώστε το λεμφικό σας σύστημα κάνοντας στεγνό βούρτσισμα στο δέρμα σας 2 φορές την ημέρα
Βουρτσίστε το δέρμα στο σώμα σας με μια φυσική βούρτσα ξεκινώντας από τα πόδια σας και ακολουθώντας κατεύθυνση προς την καρδιά. Στη συνέχεια, κάντε ένα ντους εναλλάσσοντας ζεστό και κρύο νερό.
9. Αποτοξινωθείτε με φλοιό ψύλλιου
Αλέστε 1 κουταλάκι του γλυκού φλοιό ψύλλιου στο μπλέντερ κι ανακατέψτε το σε ένα ποτήρι νερό 230 ml. Πίνετε το μείγμα καθημερινά για 2 εβδομάδες. Ο φλοιός ψύλλιου είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και είναι διαθέσιμος στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή σας ή πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων.
Καθαρίστε τα ντουλάπια σας
10. Φτιάξτε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις
Σε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού αναμίξτε ζεστό νερό με 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Χρησιμοποιήστε το μείγμα όπως κι ένα κανονικό καθαριστικό.
11. Καθαρίστε την τουαλέτα σας με ένα μη τοξικό καθαριστικό
Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ, ρίξτε ένα ποτήρι λευκό ξύδι στη λεκάνη της τουαλέτας. Τρίψτε ελαφρώς και η λεκάνη θα είναι πιο καθαρή το επόμενο πρωί.
12. Φτιάξτε αποσμητικό για το ψυγείο
Βάλτε ένα μικρό μπολ με φρεσκοκομμένο καφέ στο ψυγείο σας προκειμένου να μειώσετε τις άσχημες μυρωδιές.
13. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για καθαρότερους σωλήνες αποχέτευσης
Αναμείξτε ίσα μέρη από λευκό ξύδι, αλάτι και μαγειρική σόδα σε ένα μπουκάλι και σιγά-σιγά ρίξτε το μείγμα στις βρώμικες αποχετεύσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία αν είναι απαραίτητο.
14. Κάντε το μαλακτικό ρούχων σας ακόμα πιο μαλακό
Αναμείξτε 8 φλιτζάνια χοντρό αλάτι και 50 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Φυλάξτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και προσθέστε 6 κουταλιές σε κάθε πλύση.
15. Καθαρίστε το πλυντήριό σας


Ρίξτε ένα ποτήρι λευκό ξύδι στο πλυντήριό σας και βάλτε το σε λειτουργία για μια ολόκληρη πλύση.
16. Φτιάξτε μόνοι σας μαντηλάκια καθαρισμού
Κόψτε ένα παλιό λευκό φανελάκι σε κομμάτια ίσου μεγέθους. Βάλτε τα σε ένα δοχείο στο οποίο θα έχετε προσθέσει 2 φλιτζάνια νερό, 5 κουταλιές λευκό ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό υγρό σαπούνι κι αφήστε τα μέχρι να βραχούν. Φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.
17. Φτιάξτε φυσικό ζιζανιοκτόνο
Βράστε 4 φλιτζάνια νερού και ανακατέψτε το με 5 κουταλιές ξίδι και 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το όπως ένα κανονικό ζιζανιοκτόνο.
Καθαριστικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης
18. Βουρτσίστε τα δόντια σας με τη δική σας οδοντόπαστα 
Αλέστε 2 φλιτζάνια ξυλιτόλης σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Προσθέστε 2 φλιτζάνια λιωμένο έλαιο καρύδας και 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ανακατέψτε ξανά. Βάλτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.
19. Χρησιμοποιήστε το δικό σας αποσμητικό
Φτιάξτε άλλη μια ποσότητα οδοντόκρεμας, αλλά προσθέστε και το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Θα αποκτήσετε το καλύτερο αποσμητικό που είχατε ποτέ!
20. Χρησιμοποιήστε πιο ήπιο σαμπουάν
Χρησιμοποιήστε βιολογικό σαπούνι Καστίλλης για να λούσετε τα μαλλιά σας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κι ως αφρός ξυρίσματος.
21. Απαλλαγείτε από την ψαλίδα στα μαλλιά σας
Πριν λουστείτε, κάντε μασάζ στις ξηρές άκρες των μαλλιών σας με μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Επαναλάβετε τη διαδικασία εβδομαδιαίως.
22. Φροντίστε τα μαλλιά σας με μια μάσκα
Δύο φορές τον μήνα κάντε μασάζ με έλαιο αργκάν στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Στη συνέχεια σκεπάστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε τη για 1 ώρα.


23. Ολιστική θεραπεία της πιτυρίδας
Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με 2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο κίτρου. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για μερικά λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε.
24. Καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα απολεπιστικό με βιταμίνες
Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη βιταμίνης C με λίγο γάλα αμυγδάλου. Κάντε μασάζ με το μείγμα στο πρόσωπό σας, ξεπλύνετε και απλώστε λίγο ροδόνερο.
25. Φροντίστε τα σκασμένα χέρια ή τις φτέρνες σας
Διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και βυθίστε τα χέρια ή τις φτέρνες σας στο μείγμα για 10 λεπτά.
26. Φτιάξτε μάσκα για την αντιμετώπιση της ακμής


Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο μέλι με 1 κουταλιά της σούπας µπεντονίτη, ο οποίος είναι ένας πολύ δημοφιλής θεραπευτικός άργιλος. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και ξεπλυθείτε μετά από 20 λεπτά.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ