Θάνος Καλλίρης: Μιλάει πρώτη φορά για τις κινητικές δυσκολίες του παιδιού του

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Θάνος Καλλίρης και μεταξύ άλλων μίλησε πρώτη φορά για τις κινητικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ένα από τα δύο παιδιά του στέλνοντας το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας.

 

«Το παιδί μπορεί να πονέσει ίσως σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν αρχίζει να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Ο γονιός πονάει το παιδί του ακόμα και αν εκείνο είναι εγκληματίας», δήλωσε χαρακτηριστά στο περιοδικό ΕΓΩ weekly. 
Το ένα σου παιδί αντιμετώπισε κάποιο κινητικό πρόβλημα. Τι θα συμβούλευες τους γονείς που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις; 

«Οι γονείς, όταν αντιμετωπίζει το παιδί τους ένα πρόβλημα υγείας , υποφέρουν ψυχικά πιο πολύ από το ίδιο. Το παιδί μπορεί να πονέσει ίσως σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν αρχίζει να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Ο γονιός πονάει το παιδί του ακόμα και αν εκείνο είναι εγκληματίας. Εγώ είμαι άνθρωπος που μάχομαι. Δεν παρατάω τίποτα στην τύχη. Για αυτό είμαι εδώ που βλέπεις και μιλάω. Αλλιώς θα ήμουν με κατάθλιψη, σε κανά χαντάκι ή θα έκλαιγα από το πρωί εώς το βράδυ. Σε όλους συμβαίνουν άτυχες καταστάσεις. Έτσι είναι η ζωή. Μου έχουν τύχει και πολλά καλά όμως».

Είναι σημαντικό ο γονιός να στηρίζει το παιδί του και να το μεγαλώνει σε κάθε περίπτωση φυσιολογικά; 

«Ακριβώς. Πρέπει να βρεις πρώτα εσύ το κουράγιο μέσα σου. Εγώ πάντοτε στη ζωή μου ήμουν πολύ ευαισθητοποιημένος με τα παιδιά. Με τον Κώστα Γιαννόπουλο ιδρύσαμε το «Χαμόγελο του παιδιού». Ήμουν πρόεδρος επί τρία χρόνια, πολύ πριν σκεφτώ να γίνω πατέρας. Εκεί είδα πράγματα πολύ στενάχωρα. Δεν με άλλαξε ότι συνέβη στο παιδί μου, ούτε τα προβλήματα που συνάντησα στην πορεία. Το πάλεψα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ