Φτιάξε μόνη σου υπέροχη μαρμελάδα κράνμπερι με οδηγίες του Master Chef Γιάννη Λουκάκο

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρμελάδα
800 γρ. ζάχαρη
700 γρ. νερό
850 γρ. κράνμπερις (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 τμχ. κανέλα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.​

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 680 γρ. ζάχαρη και 360 γρ. νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κράνμπερις και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, φροντίζοντας να μη βράσει το σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν τελείως μέσα στο σιρόπι τους.

Στραγγίζουμε τα κράνμπερις και τα απλώνουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90οC, μέχρι να γίνουν ελαφρώς κολλώδη, για 1½ ώρα περίπου.

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα 170 γρ. από τα κράνμπερις, το υπόλοιπο νερό, το χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το ξύλο της κανέλας και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κράνμπερις, για 20 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε την κανέλα και πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε μια μπασίνα και αναμειγνύουμε απαλά με τα υπόλοιπα κράνμπερις. Προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.

Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγώς κλεισμένο βάζο.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ