Το viber παίρνει το «πάνω χέρι» από το Skype

Την πρωτοκαθεδρία του Skype θέλει να αμφισβητήσει το Viber, η δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει στους κατόχους smartphone να επικοινωνούν τηλεφωνικά και να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω ίντερνετ

Την πρωτοκαθεδρία του Skype θέλει να αμφισβητήσει το Viber, η δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει στους κατόχους smartphone να επικοινωνούν τηλεφωνικά και να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω ίντερνετ, όπως γράφει το kathimerini.gr. Κι αυτό γιατί η πλατφόρμα επεκτάθηκε πλέον και στους επιτραπέζιους υπολογιστές και τα λάπτοπ, λανσάροντας γι’ αυτό τον σκοπό το Viber desktop.



Μάλιστα, μέσα από το Viber desktop οι χρήστες δεν θα περιορίζονται στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα, αφού το πρόγραμμα εγκαινιάζει και την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας έχουν επίσης στα «σκαριά» νέες εκδόσεις των εφαρμογών για τις «έξυπνες» συσκευές, οι οποίες θα καλύπτουν τα βασικότερα λειτουργικά συστήματα (Android, iOS, Blackberry).

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Viber desktop, η εταιρεία αποκάλυψε πως έχει 200 εκατ. χρήστες, αυξημένους κατά 60 εκατομμύρια από τα τέλη του 2012. Και με την επέκταση στους επιτραπέζιους υπολογιστές και τα λάπτοπ, στόχος της υπηρεσίας είναι να προσφέρει πρόσβαση από οποιοδήποτε μηχάνημα, όπως ακριβώς και το Skype.

Ο ανταγωνισμός πάντως με την υπηρεσία voIP της Microsoft μόνο εύκολος δεν είναι, κατ’ αρχάς γιατί το Skype έχει ήδη 600 εκατομμύρια χρήστες. Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία εμπλουτίζει διαρκώς τις δυνατότητες της πλατφόρμας, ανακοινώνοντας για παράδειγμα πριν από λίγες ημέρες πως οι χρήστες του Outlook.com θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν το Skype απευθείας μέσα από το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ