Σόιμπλε: «Θα έχουμε εξαιρετικά δύσκολες διαβουλεύσεις – Κακώς δημιουργήθηκε αντίθετη εντύπωση»

Οι σκληρές δηλώσεις του κ Σόιμπλε.

O  Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  προσερχόμενος στο νέο, κρίσιμο Eurogroup για την χώρα μας στις Βρυξέλλες ήταν για μία ακόμη φορά πιστός στο ύφος και στις από σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα  . 

Ο κ. Σόιμπλε έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη διαβούλευση» των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν «βλέπει» πόσο εύκολα θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα για το ελληνικό ζήτημα.

«Αντίθετα με την εντύπωση που έχει καλλιεργηθεί έχουμε να κάνουμε με πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και σημείωσε ότι σήμερα στο Eurogroup δεν θα αποφασισθεί  γιατί δεν μπορεί να γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Έχουμε να κάνουμε με τα χρηματοδοτικά κενά. Τώρα μιλάμε για ένα νέο πρόγραμμα», είπε και εξαπολύοντας επίθεση στην ελληνική πλευρά ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία, «εκείνοι δεν έχουν κάνει τα πάντα για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη». Γι' αυτό, σημείωσε, «δεν μπορώ να δω πόσο εύκολα θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα».

«Θα πούμε στους Έλληνες συναδέλφους ότι έχουμε κάνει τα πάντα και πως εκείνοι δεν έχουν κάνει τα πάντα για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας είπε πως το Eurogroup πρέπει να αποφασίσει αν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ESM πηγαίνουν κανονικά οι διαπραγματεύσεις αλλά, όπως τόνισε, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια κατάσταση που παλιότερα ήταν ελπιδοφόρα και τους τελευταίους μήνες «καταστράφηκε με τρομερούς ρυθμούς».

«Οι αριθμοί είναι πολύ κακοί, όπως και η εμπιστοσύνη», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους και σημείωσε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να φτάσουμε σε μια απόφαση. Θα δούμε τι απόφαση θα ληφθεί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ