Le Monde: Οι Γάλλοι σύμβουλοι αποκαλύπτουν - Απλώς τους λέγαμε τι να μη βάλουν στην πρόταση

Ο Φρανσουά Ολάντ ξεκαθάρισε στις 7  Ιουλίου ότι θα έκανε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» οι άνθρωποι αυτοί δεν έγραψαν τις ελληνικές προτάσεις, αλλά απλά συμβούλευαν τους Έλληνες, όσον αφορά στο τι να μη βάλουν στο νέο σχέδιο που θα έστελναν στους θεσμούς προκειμένου να μην «κοπεί».

Σύμφωνα με τη «Le Monde», οι Γάλλοι τεχνοκράτες συνεργάστηκαν πολύ στενά και με διακριτικότητα με τους Έλληνες διαπραγματευτές, υπό την αυστηρή επιτήρηση του Ελιζέ.

«Γάλλοι αξιωματούχοι βρίσκονται στη διάθεση των ελληνικών αρχών για να δώσουν μια χείρα βοηθείας στην Ελλάδα, στην κρίση αυτή που περνά», επιβεβαίωσε ένας σύμβουλος υπουργού της κυβέρνησης Ολάντ, μιλώντας στη «Le Monde».

Όμως, όπως τόνισε, οι Έλληνες είναι εκείνοι οι οποίοι συνέταξαν   τις προτάσεις και οι Γάλλοι πρόσφεραν απλά τις συμβουλές τους. Μάλιστα, ο αξιωματούχος είπε ότι οι Γάλλοι τεχνοκράτες συμβούλευαν τους Έλληνες στο τι να μην γράψουν, προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τους από τους θεσμούς.

«Η ιδέα δεν ήταν να υπαγορεύσουμε στους Έλληνες τι να γράψουν,  αλλά να τους δώσουμε συμβουλές για να κάνουν προτάσεις για  μεταρρύθμισεις που θα ήταν αποδεκτές από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», είπε χαρακτηριστικά.

«Στόχος ήταν  το σχέδιο να μην απορριφθεί, όπως αυτό που παρουσίασε πριν από λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ