Έξω από το ΥΠΟΙΚ οι συνταξιούχοι - Διαμαρτύρονται για τα 120 ευρώ των ΑΤΜ & τις κλειστές τράπεζες

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι συνεργαζόμενες  Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ, με αίτημα την καταβολή ολόκληρων των συντάξεων από τις τράπεζες. 

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις έχουν ζητήσει με επιστολή τους συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας  σε ανακοίνωση τους ότι το «μαρτύριο της σταγόνας» συνεχίζεται μέρα με τη μέρα, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να εκταμιεύσουν περισσότερα από τα 120 ευρώ ανά εβδομάδα".

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 1η Ιούλη, οι συνταξιούχοι είχαν κάνει μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών και στην ΤτΕ, ενώ την Παρασκευή 3 Ιούλη συναντήθηκαν με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. 

Όσον αφορά την εικόνα που παρουσιάζεται στις περισσότερες τράπεζες, δεύτερη μέρα της καταβολής της δεύτερης δόσης από την σύνταξης τους για όσους δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης. Αυτή την ώρα στα περισσότερα υποκαταστήματα τραπεζών του κέντρου της Αθήνας υπάρχουν μικρό -ουρές και οι συνταξιούχοι εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα, καθώς όπως φαίνεται οι περισσότεροι προσήλθαν χθες μαζικά για την σύνταξη. 

Φωτό - Ρεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ