Καρτερός στην Αυγή στηρίζει Βαρουφάκη : Καλός ο Τσακαλώτος αλλά - Έχασε το χρώμα & την φρεσκάδα του το σχήμα

Εντάξει, υπάρχει μια σαφής και ορατή πολιτική λογική πίσω από την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη. Προφανώς και μια ασαφής και αόρατη, που δεν είναι ώρα, με απλωμένο τραχανά στις Βρυξέλλες, να τη σκαλίζουμε. 

Δεκτό. Αλλά μην κάνουμε κι ότι δεν τρέχει τίποτε. Ότι έκανε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους δανειστές ο πρωθυπουργός, συγκινημένος αποχώρησε ο παραιτηθείς, συγκινημένος και σε συντροφικό κλίμα τον ξεπροβόδισε κι ο διαδεχθείς, και ούτε γάτα, ούτε ζημιά, κατά τη γνωστή έκφραση.

*Του Θανάση Καρτερού στην Αυγή

Πρώτα - πρώτα γιατί ζημιά υπάρχει, όπως και να το κάνεις, όταν την επομένη μιας μεγάλης νίκης ένας από τους πρωτεργάτες της παραιτείται, σε συνεννόηση μάλιστα, για να το πούμε κομψά, με τον πρωθυπουργό. Και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, όχι απλώς ένας από τους πρωτεργάτες της. Αλλά ο άνθρωπος που περισσότερο από τον καθένα -εξαιρείται ο Τσίπρας φυσικά- διαφήμισε την ελληνική υπόθεση σε όλο τον κόσμο. Και συμβόλισε με τη στάση του πολλά από τα στοιχεία του Όχι, που τελικά θριάμβευσε στο δημοψήφισμα.

Τέτοιος που ήταν ο Βαρουφάκης, φυσικό ήταν να μη θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό οι γκρίζοι Ευρωπαίοι. Έτσι που μιλούσε -κάποτε παραπάνω απ' ό,τι έπρεπε- φυσικό ήταν να τον βλέπουν κάπως σαν εξωτικό και πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν όμως πολλοί και πολλές, πάρα πολλοί και πάρα πολλές, που τους πήρε από το χέρι ο Γιάνης και τους σήκωσε από τον καναπέ. Πολλοί και πολλές στο εξωτερικό που είδαν στο πρόσωπό του τη νέα, αντισυμβατική πολιτική ταυτότητα της νέας κυβέρνησης.

Έτσι, άνοιξε μια τρύπα στην εικόνα της κυβέρνησης αυτή η παραίτηση. Δεν είναι θέμα ότι δεν θα τα καταφέρει ο Τσακαλώτος. Μια χαρά θα τα πάει. Έχασε όμως κάτι από το χρώμα και την φρεσκάδα του το σχήμα. Κι αν αυτό πολιτικά ήταν αναγκαίο, συναισθηματικά, ας το πούμε έτσι, είναι για πολύ κόσμο τραυματικό. Κι εδώ έρχεται η γάτα, που πρέπει να κρατάμε. Διότι, κάποια στιγμή, όταν θα μπουν τα πράγματα σε ένα δρόμο, τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να διακρίνονται από απόλυτη διαφάνεια και σαφείς εξηγήσεις.

Όχι γιατί αμφισβητεί κάποιος τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού. Αλλά για να ξέρουν, βρε αδελφέ, κι εκείνοι που εκχωρούν τις αρμοδιότητες αυτές τα πώς και τα γιατί...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ