Άκης Πετρετζίκης & Μπάρμαν: Δροσιστικό Σπιτικό gin

Συστατικά
750 γρ βότκα
2 κ.σ. κεδροκούκουτσα
3 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.γ. σπόρους μάραθου
3 κόκκους μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
3 λοβούς κάρδαμου
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι σε φέτες, μόνο το κίτρινο μέρος
1 μικρό αστεροειδή γλυκάνισο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

Αφήνουμε τη βότκα ανακατεμένη με τα κεδροκούκουτσα να μείνουν όλη νύχτα μέσα σε ένα βάζο πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Το επόμενο πρωί Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μερικές ώρες. Σουρώνουμε, αφαιρούμε τα αρωματικά, βάζουμε το ποτό σε ένα μπουκάλι και το κρατάμε παγωμένο στο ψυγείο.
Αυτά είναι τα δικά μου αγαπημένα αρωματικά. Φυσικά εσείς διαλέγετε τα δικά σας αγαπημένα αρωματικά και φτιάχνετε το δικό σας μείγμα.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ