Κάλυμνος: Ο διάλογος της γυναίκας που ήθελε να δείχνει 10 χρόνια νεότερη στην ταυτότητά της - Όλα όσα είπε στον αστυνομικό που πρόσφερε τα 15.000€

Το ποσό των 15.000 ευρώ προσέφερε σε αστυνομικό στην Κάλυμνο μία 77χρονη Ελληνογαλλίδα προκειμένου να γραφτεί κατά δέκα χρόνια νεώτερη στην ταυτότητα που θα εξέδιδε, ενώ ήταν πρόθυμη ακόμη και να διπλασιάσει το ποσό ώστε να γίνει η δουλειά της!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πριν από μερικές ημέρες η 77χρονη εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και δήλωσε ότι είχε χάσει την αστυνομική της ταυτότητα. Έτσι προχθές το πρωί πήγε στο Γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων προκειμένου να εκδώσει μία καινούρια.

Εκεί προσκόμισε στον υπεύθυνο αστυνομικό μία οικογενειακή κατάσταση που φερόταν να είχε εκδοθεί από δήμο της Αθήνας και η οποία κατά τον έλεγχο ταυτοποίησης που έκανε ο αστυνομικός διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή. Όταν ο αστυνομικός ενημέρωσε την 77χρονη για την πλαστότητα του εγγράφου, εκείνη του είπε ότι ήθελε να του μιλήσει ιδιαιτέρως.

Μόλις έμειναν μόνοι τους η 77χρονη είπε στον αστυνομικό πως ήθελε οπωσδήποτε να προχωρήσει η όλη διαδικασία και έβγαλε από τη τσάντα της ένα φάκελο που περιείχε τρεις δεσμίδες με το ποσό των 5.000 ευρώ η κάθε μία και το έδωσε στον αστυνομικό, προσθέτοντας πως «αν η υπόθεσή μας παρουσιάζει και άλλες δυσκολίες, εγώ θα επανέλθω», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως θα του έφερνε άλλες τρεις δεσμίδες με το ίδιο ποσό!

Ο αστυνομικός ζήτησε από την 77χρονη να περιμένει, βγήκε από το γραφείο και όταν επέστρεψε ήταν μαζί με τους συναδέλφους τους οι οποίοι και την συνέλαβαν για πλαστογραφία και δωροδοκία. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. 

Τα χρήματα που έδωσε η κυρία στον αστυνομικό

Ένας 36χρονος ο οποίος κατάγεται από τη Λάρισα ήταν ο αστυνομικός που προσπάθησε να δωροδοκήσει η 77χρονη Ελληνο-Γαλλίδα μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Καλύμνου, προσφέροντάς του μέσα σε φάκελο το ποσό των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος αστυνομικός που είναι οικογενειάρχης, υπηρετεί στο νησί της Καλύμνου τα τελευταία χρόνια και είναι ιδιαίτερα τυπικός και σχολαστικός στα καθήκοντά του. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία όπου ζει υπηρετώντας στο ΑΤ του νησιού των σφουγγαράδων.

Ο ίδιος μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό σε φίλους και συναδέλφους του, λέγοντας ότι αρχικά όταν η 77χρονη του πρότεινε να… κάνει λίφτιγκ στην αστυνομική της ταυτότητα και να την κάνει νεώτερη κατά 10 τουλάχιστον χρόνια, νόμιζε ότι αστεύονταν και άρχισε να χαμογελά.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ