Α. Τσίπρας - Π. Παυλόπουλος σε κοινή γραμμή ως την Κυριακή

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις, για την Σύνοδο Κορυφής των χωρών μελών της ευρωζώνης, τις επαφές του σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο αλλά και τα επόμενα βήματα.

 

Σήμερα, η Ελλάδα έστειλε επίσημο αίτημα για νέα δανειακή σύμβαση στον Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Σταθερότητας (ESM), όπως επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του Μηχανισμού και την ελληνική κυβέρνηση. Το πρόγραμμα το οποίο αιτείται η Ελλάδα, αν εγκριθεί, θα έχει τριετή διάρκεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Εν συνεχεία ο πρωθυπουργόςεπικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για να την εημερώσει για τις εξελίξεις στις επαφές του με τις Βρυξέλλες.

Επικοινωνία Μαξίμου με Συγγρού λίγο μετά τις 21:00. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης ενημερώθηκε πως ο πρωθυπουργός είναι διαθέσιμος για συνάντηση. Ωστόσο, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν δείχνει διάθεση να πάει σε συνάντηση. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την απορία τους, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να ενημερώσει θεσμικά και δημόσια τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία και επιλέγει κλειστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Λίγο μετά από τις 23.00 όπως έγινε γνωστό δεν είχε γίνει τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον κ.Μειμαράκη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ