Μόνο good news ο Λευτέρης Λαζάρου! Πώς θα είναι το «Βαρούλκο» της νέας 20ετίας σε πείσμα των καιρών!

Το εστιατόριο «Βαρούλκο», αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για έξοδο και διασκέδαση όπως προτείνει αλώσετε και το περιοδικό «Αθηνόραμα».

Στο διώροφο που στέγαζε το «Αγλαμέρ», δίπλα στο «Βαρούλκο», στο Μικρολίμανο επικρατεί οργασμός εργασιών. «Εκεί ετοιμάζουμε το “Βαρούλκο” της νέας 20ετίας», μου λέει ο Λευτέρης Λαζάρου, «το οποίο θα λειτουργεί με πολύπλευρο τρόπο στην ευρύτερη γαστρονομική πραγματικότητα». Στους δύο ορόφους, στα μπαλκόνια, στην ταράτσα και τη βεράντα δίπλα στη θάλασσα θα συμβαίνουν πάρα πολλά πράγματα. Καταρχάς διευκρινίζουμε ότι το γκουρμέ εστιατόριο θα στρώνει τα τραπέζια του στη βεράντα, όπως επίσης και στα μπαλκόνια των ορόφων, υποστηριζόμενο από καινούργια μεγάλη κουζίνα.

Στην ταράτσα­, τώρα, με την εκπληκτική θέα σε ολόκληρο το λιμάνι, θα υπάρχει το wine bar, όπου θα μπορείς να δοκιμάσεις όλους τους ελληνικούς αφρώδεις οίνους με το ποτήρι συνοδεία τάπας, ενώ θα υπάρχουν και δύο διαλεχτές σαμπάνιες. Στο δεύτερο όροφο θα δημιουργηθεί αίθουσα εκδηλώσεων και πριβέ γευμάτων, εξοπλισμένη με humidor πούρων αλλά και με προσωπική θυρίδα για όποιον θέλει να συντηρεί εκεί τα πούρα του. Μετά τα μέσα Ιουλίου, μάλιστα, θα γίνει σε αυτόν το χώρο ειδική εκδήλωση με επίδειξη τυλίγματος πούρων από Κουβανή cigar roller.

Στον πρώτο όροφο θα στηθεί (μέχρι τον Οκτώβριο ) από τη Smeg μια κουζίνα επίδειξης, η βάση της σχολής του «Βαρούλκου», η οποία θα απευθύνεται με ξεχωριστό πρόγραμμα μαθημάτων τόσο σε χομπίστες όσο και σε επαγγελματίες μάγειρες που ενδια­φέρονται να εμβαθύνουν στο ψάρι με νέες τεχνικές μαγειρέματος και συνταγές. Ο χώρος θα διατίθεται επίσης για μαθήματα σε καταξιωμένους σεφ ζαχαροπλαστικής (όπως ο Δημήτρης Χρονόπουλος ) ή σε σεφ που θέλουν να κάνουν παρουσιάσεις, ενώ θα οργανώνονται και γευσιγνωσίες.

Στον πρώτο θα είναι και η έδρα του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας το οποίο θα ιδρύσει ο Λαζάρου μαζί με τον σεφ Λευτέρη Σουλτάτο. Εκεί θα συνεργάζονται με τους παραγωγούς εδώδιμων προϊόντων που θέλουν να τα βελτιώσουν ή να δημιουργήσουν νέα. Γύρω στα τέλη Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή μεσημέρι, ο χώρος θα ανοίγει για brunch (στα € 25-30 ) και από τις 4 μ.μ. και μετά θα παίζουν μουσικοί από την ορχήστρα του Σταύρου Ξαρχάκου.

Και για να νιώθουν οι μεγάλοι πιο ελεύθεροι, τα παιδιά θα διασκεδάζουν με ανιματέρ. Το ντεκόρ στο χώρο θα είναι αφαιρετικό, με έμφαση στο βαθύ μπλε –σήμα κατατεθέν του «Βαρούλκου»–, ενώ στους τοίχους θα τοποθετηθούν έργα Ελλήνων εικαστικών. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το πολυσύνθετο σχέδιο και αναμένουμε την υλοποίησή του οσονούπω, για να σας πούμε περισσότερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ