Λεπέν: ''Κύριε Τσίπρα βγείτε από το ευρώ - Είναι αδέρφια με την λιτότητα''

Να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ με συντεταγμένο τρόπο, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα η Μαρίν Λεπέν του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, στη σημερινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού.

«Νομίζω ότι η Ελλάδα πρέπει, σε συμφωνία με τους Θεσμούς, με συντεταγμένο τρόπο, να βγει από αυτό το κρεματόριο που είναι το ευρώ για τις χώρες του Νότου», τόνισε, για να προσθέσει πως «το ευρώ δεν είναι μη αναστρέψιμο, δεν είναι για πάντα».

Κύριε Τσίπρα το ευρώ και η λιτότητα είναι δίδυμα αδέρφια. Αν δεν επιτρέψετε στον λαό σας να ξεφύγει από το ευρώ, δεν θα θέσετε τέρμα στη λιτότητα, σημείωσε ακόμη.

Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, ενώ κατηγόρησε του Θεσμούς ότι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, προσπάθησαν τα πάντα κατά του δημοψηφίσματος, προέβλεπαν καταστροφή σε περίπτωση «Όχι»

«Η ΕΚΤ προσπάθησε να φέρει ασφυξία τις ελληνικές τράπεζες και οδήγησε σε προσωρινό τους κλείσιμο. Είναι η πρώτη φορά που μια κεντρική τράπεζα δημιουργεί μια τέτοια κρίση με τεχνητό τρόπο. Αλλά η οργή του ελληνικού λαού απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας ήταν τέτοια ώστε όλες οι μηχανορραφίες σαρώθηκαν από την λαϊκή ετυμηγορία», ανέφερε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ